Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:29: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 19:41

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει την κομματική ιδιότητα σε δικηγόρο του φερόμενου βιαστή

Η 24χρονη είχε κάνει λόγο για εκφοβισμό από τον συγκεκριμένο δικηγόρο – Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αυτονόητο δικαίωμα να αναλάβει τον πελάτη, αλλά τονίζει πως «δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”»

Σε αναστολή της κομματικής ιδιότητας του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον δικηγόρο ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των φερόμενων ως βιαστών της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θεοφίλου μάλιστα είχε κατηγορηθεί από την Γεωργία Μπίκα πως της επιτέθηκε. «Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω», είχε αναφέρει η κοπέλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ωστόσο πως «ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες», αποφασίζει ωστόσο να αναστέλει την κομματική του ιδιότητα γιατί «δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες.

Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο, δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς.
Γι’ αυτό το λόγο η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης»

Εκφοβισμό από τον δικηγόρο του φερόμενου βιαστή καταγγέλλει η 24χρονη

Υπενθυμίζεται πως η 24χρονη Γεωργία Μπίκα στη συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα (zougla.gr), αναφέρει ότι ο δικηγόρος, που βρέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας για να εκπροσωπήσει τον φερόμενο ως βιαστή, της επιτέθηκε. Επισημαίνει ότι ο δικηγόρος προσπάθησε να την τρομάξει για να κάνει πίσω. Η συμπεριφορά του, μάλιστα, προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι τον έβγαλαν από την αίθουσα που βρισκόταν η κοπέλα.

«Στο τμήμα ήμουν μόνη μου. Ανυπεράσπιστη. Δεν είχα τον δικηγόρο μου γιατί έλειπε σε ταξίδι. Υπήρχε μόνο η αντίθετη πλευρά. Υπήρχε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε κιόλας. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω» τονίζει η 24χρονη και στη συνέχεια, έπειτα από παραίνεση του δημοσιογράφου για την ταυτότητα του δικηγόρου, λέει πως ήταν «Ο κύριος Αλεξόπουλος».

«Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά και στην κατάσταση την οποία ήμουν προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται» καταλήγει η Γεωργία Μπίκα.

Δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα, απαντά ο Αλεξόπουλος

Ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος διαψεύδει τους ισχυρισμούς της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει έρθει σε επαφή μαζί της και πως ουδέποτε της επιτέθηκε φραστικά.

Η ανακοίνωση του κ. Αλεξόπουλου

«Με θλίψη μου ενημερώθηκα το γεγονός ότι η 24χρονη κοπέλα η οποία την 1-1-2022 κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, αναφέρεται στο όνομα μου ως συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου και δηλώνει ότι της επιτέθηκα φραστικά κατά την παραμονή της στο Αστυνομικό Τμήμα. Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να υπογραμμίσω ότι η διαδικασία της προανάκρισης στο πλαίσιο της προδικασίας και της δίωξης περιγράφεται από το Σύνταγμα και τον ΚΠΔ, και εν προκειμένω ασκήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης περιορίζεται στη γνώση της δικογραφίας και την απολογία του κατηγορουμένου, πράξεις που έπονται των μαρτυρικών καταθέσεων. Εξάλλου, συνιστά ποινικό αδίκημα η επικοινωνία με τους μάρτυρες κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον ο εκφοβισμός τους! Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα την οποία δεν γνωρίζω, και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί τις Αρχές και το Ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης. Θλίβομαι που το λειτούργημα του συνηγόρου υπεράσπισης και ο ρόλος του υπερασπιστή (είτε ανήκει σε δικηγορικό τζάκι είτε όχι, κε Τριανταφυλλόπουλε) γίνεται βορά στον επικοινωνιακό κυκεώνα γύρω από μια υπόθεση!».

Πηγή: protothema.gr