Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:47: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 22:57

Γ. Βαρεμένος: Άδοξο τέλος στην ιστορία του σιδηροδρόμου στην Αιτωλοακαρνανία

Γ. Βαρεμένος: Άδοξο τέλος στην ιστορία του σιδηροδρόμου στην Αιτωλοακαρνανία

Το γκρέμισμα από την δημοτική αρχή Ναυπακτίας μέρους της ιστορικής προβλήτας στο Κρυονέρι, όπου στεγαζόταν το κτίριο που εξυπηρετούσε την σύνδεση Πάτρα-Κρυονέρι-Αγρίνιο, ήρθε να επισφραγίσει την μαύρη μοίρα του σιδηροδρόμου στην Αιτωλοακαρνανία.

Μέσα σε μια νύχτα, γκρεμίσθηκε ως αυθαίρετο ένα κτίριο-νεώτερο μνημείο, από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη, που θύμιζε την εκατονταετή ιστορία της σιδηροδρομικής αυτής σύνδεσης, από το 1870 έως το 1970, όταν σφύριξε για τελευταία φορά το τραίνο αναχωρώντας από το Αγρίνιο.

Επί υπουργίας του κ. Βερελή είχε πραγματοποιηθεί ένα έργο εκσυγχρονισμού της γραμμής, που στοίχισε 15 εκατ. ευρώ.

Έκτοτε, η “ανακαινισμένη” γραμμή ρημάζει και κοντεύει να καταλήξει παληοσίδερα, χωρίς να μου δοθεί κάποια εξήγηση κατά την συζήτηση δύο ερωτήσεων που κατέθεσα στην Βουλή.

Πάντως φροντίσαμε, και καλώς, να δώσουμε το όνομα “Χαρίλαος Τρικούπης” στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, αλλά δεν προβλέφθηκε ποτέ η δυνατότητα δημιουργίας, οψέποτε στο μέλλον, σιδηροδρομικής γραμμής που να διασχίζει την γέφυρα στην περίπτωση που ένας άλλος “αυθαίρετος” πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης θα ήθελε να υλοποιήσει το απαραίτητο αυτό έργο.

Κατά τα άλλα, θέλουμε επενδύσεις, χωρίς να εξασφαλίσουμε απαραίτητα έργα υποδομής, όπως ο σιδηρόδρομος.

Όσο για την γραμμή Αγρίνιο- Κρυονέρι, είναι σαν κάποιος να βάλθηκε να εξαλείψει με κάθε κόστος τα ιστορικά της ίχνη.

sinidisi.gr