Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:50: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 18:49

Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου απαγόρευσε (;) την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην κηδεία του Κάρολου Παπούλια

Ζήτημα ανακύπτει από τη μια ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, καθώς πληροφορίες φέρουν την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου να μην επιτρέπει την ανάκρουσή του κατά την άφιξη της στην Εξόδιο ακολουθία, απόφαση που την επέβαλε μάλιστα και στην περιφέρεια διαμηνύοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι «Δεν χρειάζεται Εθνικός Ύμνος».

Είναι αλήθεια αυτό; Αν όχι θα πρέπει να λάβει θέση η προεδρία της Δημοκρατίας και να το διαψεύσει. 

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτει ζήτημα με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σοκ είχε προκαλέσει σε όλους του Έλληνες η είδηση ότι το ΓΕΕΘΑ την ημέρα που αρνήθηκε να στείλει την μπάντα να παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών την είχε στείλει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Με την κίνηση αυτή κατέρρευσε το αφήγημα περί ειδικών συνθηκών λόγω κορωνοϊού το οποίο περιέχονταν στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Σε άλλο ένα σοβαρό ατόπημα που είχε υποπέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ήταν κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών, κατά την Ακολουθία της Ανάστασης.

Συγκεκριμένα η ΠτΔ, ενώ έχει ξεκινήσει να ανακρούεται ο Εθνικός Ύμνος, αρχίζει να περπατά μετά από... προτροπή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κ.Φλώρο (αυτός και αν υπέπεσε σε ατόπημα), ο οποίος και ενώ ανακρούεται ο Εθνικός Ύμνος, περπατά μαζί της, μετά την σταματά και μετά επιστρέφουν στην κανονική θέση μέχρι να τελειώσει η ανάκρουση! 

pronews.gr

Διαβάστηκε 573 φορές