Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:47: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 22:14

Λιβανός: Στηρίζω τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην Αιτωλοακαρνανία - Θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας

Την αναγκαιότητα δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου και στην Αιτωλοακαρνανία, επισήμανε ο ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός σε εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο Επιμελητήριο στο Αγρίνιο, με θέμα τα επιχειρηματικά πάρκα.

Ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι «στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύουμε σε ένα μοντέλο ανάπτυξης εξωστρεφές, με τις επενδύσεις να αποτελούν ένα από τα κλειδιά για τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια φιλοεπιχειρηματική κυβέρνηση κι επιδιώκει να δημιουργήσει πλούτο για να ζουν καλύτερα οι πολίτες».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Με τον ν. 4635/2019 διευκολύνθηκε η οργανωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα εξαλείφοντας γραφειοκρατικά εμπόδια. Εκσυγχρονίσθηκε και απλοποιήθηκε το καθεστώς έναρξης λειτουργίας μιας επιχείρησης σε επιχειρηματικό πάρκο και- όπως είπε- δόθηκαν κίνητρα για περισσότερες επιχειρήσεις να ενταχθούν σε Πάρκα.

«Πρόκειται για έναν από τους πρώτους σημαντικούς νόμους που έφερε η Κυβέρνησή μας για τη διευκόλυνση των επενδύσεων», σημείωσε.

«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων μπορεί να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα, με την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Να δώσει ώθηση στην τοπική ανάπτυξη. Να βάλει τη βιομηχανία, τον μεταποιητικό τομέα, την εφοδιαστική αλυσίδα και, βεβαίως, τον πρωτογενή τομέα του τόπου μας σε μια νέα εποχή», τόνισε ο κ. Λιβανός. Και προσέθεσε ότι αν η τοπική κοινωνία καταλήξει ποιο είναι ο προσφερότερος χώρος ο ίδιος θα είναι αρωγό.

Όπως εξήγησε ο ΥπΑΑΤ «η δημιουργία ενός επιχειρηματικού πάρκου εμπεριέχει μια περιβαλλοντική λογική. Προσθέτει ανταγωνιστικότητα στο παραγόμενο προϊόν γιατί μειώνει το κόστος από πολλές πλευρές και ενεργοποιεί τη δημιουργία συλλογικών σχημάτων».

Με δεδομένο ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί μία από τις βασικότερες οικονομικές δραστηριότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι το στοίχημα είναι η μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο σύγχρονης αγροτικής επιχειρηματικότητας, που θα χαρακτηρίζεται από την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα, τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με άλλους κρίσιμους κλάδους, όπως η μεταποίηση και η εφοδιαστική.

Για τον ίδιος και το ΥπΑΑΤ, σημείωσε ότι η ενίσχυση της μεταποίησης και σύνδεσή της με τον πρωτογενή τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα. Και αναφέρθηκε και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς τον σκοπό αυτόν.

«Είναι απολύτως απαραίτητη η δημιουργία ενός επιχειρηματικού πάρκου στο νομό μας γιατί θα μας βοηθήσει όχι μόνο στην μεταποίηση των καταπληκτικών προϊόντων που έχουμε αλλά και στη δημιουργία μιας ενιαίας ταυτότητας και ενός branding των προϊόντων μας, ώστε να προχωρήσουμε με μια κοινή ταυτότητα και να ενισχύσουμε το marketing. Έτσι θα δώσουμε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας που τα πουλάμε χύμα και θα φέρουμε μεγαλύτερα κέρδη στον τόπο μας», τόνισε ο κ. Λιβανός και κατέληξε:

«Η κυβέρνηση αυτή είναι πολύ θερμή να στηρίξει μια προσπάθεια για δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην Αιτωλοακαρνανία. Θα είμαι στο πλευρό σας για να συνδράμω αυτήν την προσπάθεια».