Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 19:35

Ακυρώνονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Γαλλία – Στον «κλοιό» της μετάλλαξης «Όμικρον»

Με απόφαση των γαλλικών Αρχών ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Γαλλία, λόγω της διασποράς της μετάλλαξης «Όμικρον». Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο, λόγω της διασποράς του κορονοϊού, ενώ συνιστάται και στους πολίτες να μην συνωστίζονται ούτε σε ιδιωτικές συναντήσεις.

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη της μετάλλαξης «Όμικρον» γι’ αυτό και ενισχύει τους ελέγχους στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής που παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία που φθάνουν στη Γαλλία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες παρότι η απομόνωση θα αίρεται έπειτα από 48 ώρες αν το τεστ στο οποίο θα υποβάλλονται στη Γαλλία είναι αρνητικό. Οι περιορισμοί αυτοί μέχρι σήμερα αφορούσαν μόνο τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τη Βρετανία.

Τα νέα αυτά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Θα «απαιτείται ένας σοβαρός λόγος για να ταξιδέψει κάποιος προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, είτε είναι ανεμβολίαστος ή εμβολιασμένος… Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Γαλλία υπάρχουν 240 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον».

Πηγή: Newsbomb.gr