Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 15:26

Σπήλιος Λιβανός : Αντιμέτωπος με τέσσερα στοιχήματα ο Νίκος Ανδρουλάκης - Το μήνυμα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα στοιχήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ανέπτυξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάϊ, 100,3 και την εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, δίνοντας συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο για την εκλογή του.

Όπως είπε ο κ. Λιβανός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τα στοιχήματα για τον κ. Ανδρουλάκη, είναι τέσσερα  : 

  • Η  επιλογή προσώπων που θα κάνει για τη βουλή και το κόμμα του
  • Αν θα λειτουργήσει ή όχι το  μοντέλο της άτυπης διαρχίας, με άλλον αρχηγό  στην Κ.Ο. 
  • Αν θα στηρίξει με τις πολιτικές του τη θέση που διατύπωσε ότι το ΚΙΝΑΛ, επί των ημερών του, θα είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα με ρεαλισμό και δεν θα διολισθήσει καθ οδόν στον λαϊκισμό
  • Αν θα κατορθώσει να εμπνεύσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες

Όπως είπε ο κ. Λιβανός, εκτίμησή του είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης πέτυχε να κερδίσει έναν πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα φέρει το επώνυμο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και να υπάρξει μαζικότατη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, για δύο, κυρίως λόγους: 

- Διότι ήταν αυτός που κατά τους ψηφοφόρους μπορεί να επαναπατρίσει όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. 

- Και γιατί δεσμεύτηκε ότι θα ξανασυστήσει το κόμμα, όντας ένας πολιτικός που γνωρίζει από μηχανισμούς. 

«Οι ψηφοφόροι θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε : “Ειδικά στον αγροτικό χώρο,  υπάρχουν ακόμα ισχυρά συνδικαλιστικά στελέχη, τα οποία μου δικαιολόγησαν με το παραπάνω σκεπτικό την απόφασή τους να στηρίξουν τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη".

Σε ερώτηση για τις διπλές εκλογές και το στοίχημα της κυβέρνησης για αυτοδυναμία, ο κ. Λιβανός, τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για την κυβερνητική παράταξη είναι να πετύχει την αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή. Κι αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε, στη δεύτερη Κυριακή, επικαλούμενη το μέχρι σήμερα έργο αλλά και αυτό των επόμενων 18 μηνών έως τις εκλογές, να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών για να μπορέσει να ολοκληρώσει την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.