Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:37: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 00:23

Νίκος Ανδρουλάκης από Αγρίνιο: “Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμορφώσει ένα τοξικό δικομματισμό που διχάζει τον ελληνικό λαό” (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από το Αγρίνιο αναφέρθηκε στους στόχους του για την επόμενη μέρα του κόμματος, την ενότητα της παράταξης, αλλά και το πώς θα κάνει το ΚΙΝΑΛ κόμμα εξουσίας

Μετά την έλευση στην περιοχή του Γιώργου Παπανδρέου, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Χάρη Καστανίδη, σήμερα επισκέφτηκε το Αγρίνιο ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ αύριο θα είναι στην πόλη ο Παύλος Γερουλάνος!

Νωρίτερα το απόγευμα ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Δίνοντας το «στίγμα» της ομιλίας του τόνισε μεταξύ άλλων: «στις 5 και στις 12 Δεκέμβρη σπάμε την αντίληψη ότι είμαστε ένα μικρό κόμμα του Κέντρου το οποίο θα αξιοποιούν, κατά το δοκούν, οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Ο αγώνας μου είναι ένας. Μια σύγχρονη Κεντροαριστερά, ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που δεν θα σύρεται δεξιά και αριστερά».

Σκοπός της επίσκεψης του ευρωβουλευτή και υποψήφιου προέδρου του ΚΙΝΑΛ ήταν να επικοινωνήσει τις προτάσεις του με τις οποίες διεκδικεί την ψήφο των φίλων και των μελών του κινήματος για στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Την προηγούμενη ημέρα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δράσης κατά την οποία με κάθε ευκαιρία επισημαίνει την ανάγκη ενότητας, μίλησε σε αντίστοιχη πολιτική εκδήλωση στον Πύργο, ενώ μετά την «στάση» του στο Αγρίνιο θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση για το μέλλον την Ευρωπαϊκής Άμυνας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη μεγαλόνησο θα πραγματοποιήσει ακόμη συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπο Πετρίδη, τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης από το Αγρίνιο τόνισε συγκεκριμένα: 

“συνεχίζουμε μια πορεία, η οποία δεν έχει επιστροφή. Είναι μια πορεία που οδηγεί την παράταξη σε ένα δρόμο που θα την κάνει εκ νέου πρωταγωνιστή.

Πρωταγωνιστή έναντι στη Νέα Δημοκρατία και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν διαμορφώσει ένα τοξικό δικομματισμό που διχάζει τον ελληνικό λαό και δεν παράγει θετικά αποτελέσματα.

Παράδειγμα η πανδημία. Για τους μεν δεν κολλάει στην εκκλησία και για τους δε δεν κολλάει στις πορείες. Το αποτέλεσμα της δημοκοπικής τους επιλογής σύμφωνα με τα προνομιακά ακροατήρια και όχι βάση μια εθνικής στρατηγικής για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο αυτό πρόβλημα έχει οδηγήσει να θρηνούμε κάθε μέρα ένα ελληνικό χωριό.

Εκλιπαρώ από το Αγρίνιο κάθε Έλληνα πολίτη να χρησιμοποιήσει το όπλο της επιστήμης, το εμβόλιο για να θωρακιστούμε έναντι της πανδημίας.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η τραγική αυτή κατάσταση. Όπως σ αυτό το θέμα, έτσι και στην οικονομία έγιναν πάρα πολλά λάθη.

Οι ανισότητες και τα προβλήματα καλπάζουν. Το ταμείο ανάκαμψης δίνει 30 δις. εκατ. επομένως να αξιοποιηθούν σωστά, με διαφάνεια, αξιοκρατία, να δοθούν πολλές ευκαιρίες στους νέους.

Να πάψουμε να είμαστε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών που διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό.

Όλα αυτά τα προβλήματα μας κάνουν να αγκαλιάζουμε τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτή είναι η προσπάθειά μου, να ανασυγκροτήσω την δημοκρατική παράταξη ώστε βάση ενός σοσιαλδημοκρατικού προγράμματος που θα αγκαλιάσει τα προβλήματα και να αλλάξουμε σελίδα και να πάμε σε μια εποχή δικαιοσύνης και ευημερίας για όλον τον ελληνικό λαό”.

Στο πλαίσιο των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν πως εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται, ίδιο ή διαφορετικό από αυτό που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης και υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν υποχρεωτικά το ποσό των 3€ μόνο κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, την Κυριακή 5/12/2021.

Να υπενθυμίσουμε πως την ερχόμενη Κυριακή θα τελεστεί στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών  το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά για την συμπλήρωση των 40 ημερών από τον θάνατό της, ενώ αμέσως μετά θα παρουσιαστεί στα κεντρικά Γραφεία του ΚΙΝΑΛ η αναμορφωμένη πρόσοψη και είσοδος του κτηρίου, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά!

Τα σημεία που θα στηθούν οι κάλπες ανά δήμο στην Αιτωλοακαρνανία είναι τα ακόλουθα:

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Δημαρχείο ΑΙΤΩΛΙΚΟ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Τρικούπειο   Μέγαρο
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Τρικούπειο   Μέγαρο
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙ

ΔΗΜΟΣ ΆΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Δημαρχείο ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΆΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Δημαρχείο ΚΑΤΟΥΝΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημαρχείο ΣΤΡΑΤΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημαρχείο ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημαρχείο Αγίου  Κων/νου
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημαρχείο ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΕΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημαρχείο ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Δημαρχείο ΜΕΝΙΔΙ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Δημαρχείο ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Αίθουσα  Τρομπούκη

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ
Δημοτική Βιβλιοθήκη

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Δημαρχείο ΑΣΤΑΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Δημαρχείο ΚΑΝΔΗΛΑΣ

sinidisi.gr

Πολυμέσα