Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:11: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 19:16

Όλα έτοιμα για το νέο γενικό lockdown: Περιμένουν την απόφαση του Βερολίνου για να προχωρήσουν - Δηλώσεις Α.Βατόπουλου

«Βόμβα» για πιθανό νέο lockdown από τον καθηγητή Α. Βατόπουλο - Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου οι «ειδικοί» επιμένουν...

Όλα είναι έτοιμα και απλώς η κυβέρνηση περιμένει το σήμα από το Βερολίνο για να προχωρήσει στην προειλημμένη απόφαση για νέο lockdown.   

Το γεγονός ότι πορευόμαστε προς τα εκεί και ότι η κυβέρνηση απλώς κάνει επικοινωνιακή διαχείριση ώστε οι πολίτες τρομοκρατημένοι να αποδεχτούν τις αποφάσεις, φαίνεται από τις δηλώσεις των ειδικών που καθημερινά από το τηλεοπτικό τους στασίδι δεν παύουν να μιλούν για lockdown.

Στο ίδιο πνεύμα και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, που μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για την πορεία της πανδημίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο lockdown. 

Ο καθηγητής, επισήμανε ότι αν υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων είναι πιθανό να χρειαστούν κι άλλα μέτρα. Όπως ανέφερε ο κ. Βατόπουλος για να αποφύγουμε το lockdown πρέπει να πειθαρχήσουμε στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Η «κόκκινη γραμμή» για να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο εξήγησε ότι έχει να κάνει με την κατάσταση στο σύστημα υγείας, για παράδειγμα αν δεν υπάρχουν ΜΕΘ για να νοσηλευτούν άνθρωποι.

Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολα τα Χριστούγεννα που έρχονται και επισήμανε ότι όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας ως οργανωμένη κοινωνία. Όπως είπε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε μια νόσο που μεταδίδεται με τα σταγονίδια και την αναπνοή συνεπώς πρέπει να προφυλαχθεί ο καθένας από εμάς και η κοινωνία συνολικά με την εφαρμογή των τριών όπλων που έχουμε: τον εμβολιασμό, τις μάσκες και τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα τεστ που πρέπει να γίνονται για να εντοπίζονται τα κρούσματα και οι φορείς.

Ο κ. Βατόπουλος πρόσθεσε πως όσο υπάρχει αριθμός ανθρώπων που είναι ευάλωτοι στον ιό και όσο έχουμε ανεμβολίαστους, τόσο τα κρούσματα αυξάνονται.

pronews.gr

Διαβάστηκε 720 φορές