Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:19: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 19:58

Ανακοίνωση - Απάντηση απο το γραφείο Ι.Π. Μεσολογγίου, του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού σε δημοσιεύματα για ολιγωρία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απο την κακοκαιρία

Απο το πολιτικό γραφείο της Ι.Π Μεσολογγίου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιου Λιβανού, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
 
Το φιλότιμο και η αγάπη για την Αιτωλοακαρνανία δεν είναι αδυναμία
 
Διαβάζουμε σε συγκεκριμένο ΜΜΕ, για χάντρες και καθρεπτάκια αναφορικά με την δύσκολη κατάσταση στο Λεσίνι.
Σπεύδουν δε οι εν λόγω κατευθυνόμενοι σχολιαστές, με αιχμηρά δημοσιεύματα να καυτηριάσουν τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σπήλιο Λιβανό, για δήθεν ολιγωρία στην αντιμετώπιση της κατάστασης.
 
Ξεχνούν προφανώς ότι ο κ. Λιβανός:
 
1. Ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή απέφυγε τα μεγάλα λόγια και τις πολιτικάντικες υποσχέσεις και έσπευσε στην περιοχή μαζί με όλο τον αναγκαίο μηχανισμό προκειμένου, όχι απλά για να συμπαρασταθεί στους αγρότες και να εκφράσει τη λύπη του…, αλλά για να βοηθήσει ουσιαστικά στην αναζήτησή και εξεύρεση λύσεων για να αντιμετωπισθεί η τεράστια καταστροφή που επηρεάζει χιλιάδες συμπολίτες του. 
 
2. Με δική του πρωτοβουλία ήρθαν μηχανικοί από το Υπουργείο Υποδομών ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση.
 
3. Με δική του εντολή, με την ιδιότητα του ως ΥπΑΑΤ, επισπεύθηκε η εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και η δίκαιη καταβολή αποζημιώσεων και στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων που καταστράφηκαν. Αυτή, ως γνωστόν σε όλους, αποτελεί και τη μοναδική εκ του νόμου δυνατότητα άμεσης παρέμβασης του ΥπΑΑΤ, του οποίου και ο ίδιος προΐσταται!
 
4. Ο Σπήλιος Λιβανός έκανε, προσωπικά, έρευνα για τις κατάλληλες αντλίες απάντλησης των υδάτων, αλλά και για τις τεχνικές δυνατότητες διάνοιξης της διώρυγας.  
 
5. Ήταν αυτός που πήρε πρωτοβουλία και οργάνωσε σύσκεψη στο Μεσολογγι με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί ένα πλαίσιο έκτακτης βοήθειας.
 
6. Ήταν ο ίδιος που ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου, και ζήτησε να οργανωθεί σύσκεψη υπό τον αρμόδιο Υπουργό για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Άκη Σκέρτσο με τη συμμετοχή πέντε υπουργών όπου τέθηκε ο «οδικός χάρτης» για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, αντί να περιοριστεί σε επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις…
 
Πλέον οι επόμενες κινήσεις για το Λεσίνι είναι σαφείς:
 
        I. Υποβάλλεται από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας η τεχνική έκθεση για το έργο διάνοιξης του καναλιού που θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΟΙΚ και θα υλοποιηθεί από τις τεχνικές της υπηρεσίες. 
 
      II. Η Πολιτική Προστασία ανέλαβε την ευθύνη χρηματοδότησης των αντλιών για την άμεση απάντηση των υδάτων. 
 
    III. Το ΥΠΑΑΤ, καθώς δεν έχει αρμοδιότητα και δεν δύναται εκ του νομικού πλαισίου να υλοποιήσει τα προαναφερθέντα έργα, αναλαμβάνει σε 2η φάση την αγορά νέων αντλιών και τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ Λεσινίου και Κατοχής.
 
    IV. Το ΥπΑΑΤ αναλαμβάνει επίσης να υλοποιήσει το έργο εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων των 25 ΤΟΕΒ μέσα από το πρόγραμμα του στο ταμείο Ανάκαμψης. 
 
      V. Το ΥΠΑΑΤ αναλαμβάνει όλες τις αποζημιώσεις των παραγωγών που καταστράφηκαν μόλις καταστούν επισκέψιμα τα κτήματα που πλημμύρισαν. 
 
Όσοι λοιπόν μιλούν για «καθρεπτάκια και χάντρες», ας κοιταχθούν πρώτα στον καθρέπτη και ας μιλήσουν μετά. Και αν δεν μπορούν να είναι χρήσιμοι, ας κάνουν έστω το ελάχιστο της δημοσιογραφίας, να μην κρύβουν την αλήθεια και να μην αλλοιώνουν την πραγματικότητα. 
Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και οι πληγέντες στην περιοχή του Λεσινίου γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι αγωνίζονται να δώσουν λύση στα προβλήματά τους και δεν περιμένουν από την ψευδό δημοσιογραφία να έχουν … έγκυρη πληροφόρηση…
Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι τα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας είναι πολλά. Και είναι κρίμα κάποιοι αντί να αγωνίζονται ή να πιέζουν για την επίλυσης τους να χρησιμοποιούν τον δημόσιο λόγο και βήμα που διαθέτουν για να τορπιλίσουν εκείνους που πραγματικά αγωνίζονται για την επίλυσή τους ακολουθώντας ύποπτες τακτικές παραπληροφόρησης.