Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:55: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 19:30

Φώφη Γεννηματά: οι στενοί δεσμοί με την Αιτωλοακαρνανία λόγω των δύο συζύγων της

Πανελλήνια είναι η συγκίνηση για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά με το πολιτικό κόσμο να την αποχαιρετά συγκλονισμένος. Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω της τρία παιδιά.

Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά η Φώφη Γεννηματά- πέραν των πολιτικών φίλων- είχε στενούς δεσμούς με την Αιτωλοακαρνανία καθώς από το νομό έλκουν την καταγωγή τους τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος σύζυγος της.

Πρώτος σύζυγος της ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας, καταγόμενος από τη Ματαράγκα. Παντρεύτηκαν όταν η Φώφη ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Ο δεύτερος σύζυγός της είναι ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003. Ο Α. Τσούνης είναι οδοντίατρος, καταγόμενος από το Θέρμο.

«Όταν ήμουν 22 χρονών στον πρώτο μου γάμο, μας είπαν ότι δεν θα κάνουμε παιδιά, μας το απέκλεισαν. Είπα ότι δεν το βάζω κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά και ξεκίνησα έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα που κράτησε 10 χρόνια και τελικά ήρθε η Αιμιλία στη ζωή μας και τα άλλαξε όλα. Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, αρχίσαμε να ψάχνουμε τη διαδικασία και τότε έμεινα έγκυος στην Αιμιλία. Ήταν η τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής που κάναμε. Μετά, τα άλλα δύο μου παιδιά ήρθαν φυσιολογικά. Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή», είπε η Φώφη Γεννηματά  σε συνέντευξή της παραδεχόμενη ότι η κόρη της Αιμιλία που απέκτησε με τον πρώτο σύζυγό της ήρθε στον κόσμο με εξωσωματική.

Αναφερόμενη στον δεύτερο σύζυγό της είπε: «Ήταν έρωτας… Ο Ανδρέας είναι οδοντίατρος, εγώ έχω θέμα με τους οδοντιάτρους. όταν τον πρωτογνώρισα και μου είπε τι δουλειά κάνει, είπα είναι δυνατόν;». Η ίδια η Γεννηματά εξάλλου είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το Θέρμο αλλά και το είχε στηρίξει με αποφάσεις όπως για παράδειγμα όταν ήταν αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο σύζυγός της είναι συντετριμμένος από τον χαμό της. «Με τον Ανδρέα μάς δένει η τρέλα μας», έλεγε πριν δύο χρόνια η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας για εκείνον με τα πιο όμορφα λόγια (star.gr)

agrinionews.gr