Τρίτη, 18η Ιανουαρίου 2022  11:00: πμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

"BeautyONE": Η νέα πρόταση στα είδη Κομμωτηρίου και Καλλυντικών στο Αγρίνιο

Ιουλ 23, 2021
Το κατάστημα BeautyOne άνοιξε τον Ιούνιο του 2020 με σκοπό να προσφέρει στην τοπική αγορά είδη…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Ιανουάριος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 14:03

Λαϊκή Ενότητα: Οι καταστροφές οφείλονται στην έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας και αποτελούν διαχρονικό έγκλημα των κυβερνήσεων

μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Λαϊκή Ενότητα: Οι καταστροφές από τις πλημμύρες δεν οφείλονται στα φυσικά φαινόμενα, οφείλονται στην έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας και αποτελούν διαχρονικό έγκλημα των κυβερνήσεων

Τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκε σε όλη της την έκταση η παντελής έλλειψη υποδομών και η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας με αποτέλεσμα εικόνες βιβλικής καταστροφής ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας, καταστροφή περιουσιών στη περιφέρεια, ακόμη και απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω ατυχημάτων εξ αιτίας των βροχοπτώσεων.

Η κυβέρνηση με προκλητικές δηλώσεις των υπουργών της αποδίδουν την ευθύνη ή σε ….υπερφυσικές δυνάμεις ή στην αυτοδιοίκηση ή στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών, παρουσιαζόμενη δηλαδή η κυβέρνηση εντελώς ανεύθυνη για την καταστροφή

Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα αλλά και όσα έχουν γίνει δεν έχουν συντηρηθεί ή δεν έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα ακόμη και με όγκο βροχής στα συνηθισμένα για την εποχή πλαίσια, όπως χαρακτηρίζουν τις πρόσφατες βροχοπτώσεις οι επιστήμονες , να συμβαίνουν τέτοιες καταστροφές.

Ιδιαίτερα οι περιοχές που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού υπέστησαν μεγάλες καταστροφές , με μικρό σχετικά όγκο νερού, διότι παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση βροχών , οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες έδειξαν πλήρη αδιαφορία.!!!

Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές. Ο χειμώνας όμως είναι μπροστά και απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων

Να υλοποιηθεί επειγόντως ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης.
-Να πραγματοποιηθούν σε όλες τις πληγείσες περιοχές τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά έργα.
-Να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% κάτοικοι, αγρότες και καταστηματάρχες των περιοχών που έχουν πληγεί.
– Να καταργηθούν οι νόμοι που παραδίδουν τα δασικά οικοσυστήματα , που είναι εντελώς αναγκαία για την ίδια την ζωή, στη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για έργα και μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας, έλεγχο του συνόλου των τεχνικών έργων για τις επιπτώσεις στα πλημμυρικά φαινόμενα και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα που να καλύπτουν τις ανάγκες.

Τα φυσικά φαινόμενα δεν εξαφανίζονται, αντιμετωπίζονται έγκαιρα με την λήψη των κατάλληλων μέτρων. Ο λαός μπορεί να επιβάλει την υλοποίηση και εφαρμογή τους.

sinidisi.gr

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα