Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 22:04

ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος για την ηγεσία ο Χάρης Καστανίδης

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη «στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος»

Υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές το φθινόπωρο θα είναι ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Καστανίδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Την εξέλιξη είχε προανήγγειλει χθες η «Κ», σημειώνοντας πως η κάθοδος του Χάρη Καστανίδη θεωρείτο εξαιρετικά πιθανή, αν όχι βέβαιη.

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη «στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών»

Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Υπάρχουν εποχές που τα σύνορά τους μετατοπίζονται πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους. Και γίνεται η ζωή τους καλύτερη και δικαιότερη.

Στην πατρίδα μας, τέτοια άλματα προόδου συνδέθηκαν πάντοτε με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που στα χρόνια της μεταπολίτευσης πήρε το όνομα, τα χρώματα και τη φωνή του ΠΑΣΟΚ.

Στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών.

Είναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών».

Πηγή: kathimerini.gr