Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 12:50

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων για ανεμβολίαστους από τον Βασίλη Κικίλια και την Αναστασία Κοτανίδου

Ώρα μέτρων κυρίως για τους ανεμβολίαστους. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει τα μέτρα δημόσιας υγείας που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Μαζί του είναι η Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, η οποία θα παρουσιάσει στοιχεία για την πορεία της πανδημίας.

«Ζούμε μέσα στο τείχος ανοσίας που χτίζουμε, ή μένουμε έξω από αυτό». Με αυτή την φράση ο υπουργός Υγείας έδειξε τι θα ακολουθήσει σε επίπεδο μέτρων. Ζούμε την πανδημία των ανεμβολίαστων είπε ακόμα και τόνισε ότι πάνω από το 90% των ασθενών που είναι σε ΜΕΘ covid είναι ανεμβολίαστοι.

Τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά, ξεκαθάρισε τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν ανήθικο και άδικο απέναντι σε όλους τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.

Τόνισε ακόμα ότι επιλογή έχουμε και ο εμβολιασμός θα αυξηθεί. Είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουν οι συμπολίτες μας και θα επικρατήσει το εμείς του εγώ, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμα ότι πλέον η Πολιτεία θα διασφαλίσει μια δίκαιη και ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα. Εφόσον υπάρχει πια επιλογή δεν μπορεί η επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική ζωή μας να αναστέλλεται. Μέτρα δημόσιας υγείας θα υπάρξουν και αφορούν τους ανεμβολίαστους για δυο λόγους: να σταματήσει η διασπορά των μεταλλάξεων και να προφυλαχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

Από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς

Από 13 Σεπτεμβρίου 2021 υποχρεωτικά τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Θα κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με δαπάνη εργαζομένου και 10 ευρώ το τεστ

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα

Οι μαθητές 2 self test την εβδομάδα

Οι φοιτητές δυο υποχρεωτικά rapid την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή

Για ταξίδια με αεροπλάνο, πλοίο και τεστ: υποχρεωτικό rapid test από 17 ετών και άνω και self test οι νεότερης ηλικίας – Και αυτό με δαπάνη των πολιτών

Σε δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί

Τι θα ισχύσει στους κλειστούς χώρους από 13/09 έως 31/03/2020

Σε όλους τους κλειστούς χώρους θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες

Σε γήπεδα επίσης μόνο εμβολιασμένοι

Σε κλειστά θέατρα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σινεμά: Μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες – Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να έχουν κάνει ένα rapid test 48 ώρες πριν

Κλειστά γυμναστήρια: Μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες αλλά και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ώρες πριν

Σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης έχει το δικαίωμα μα γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι.

Υποχρεωτική μάσκα παντού τόσο σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους

Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις

Πηγή: newsit.gr