Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:36: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 18:10

Σε επιφυλακή τίθεται η εφεδρεία και η εθνοφυλακή από το Νέστο μέχρι το Καστελόριζο

Κλήση για ετοιμότητα προς τους εφέδρους και τους εθνοφύλακες απευθύνει από σήμερα το πρωί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε όλη τη μεθοριακή γραμμή από το Νέστο μέχρι το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr ζητήθηκε αύξηση της ετοιμότητας και επάνδρωση εφεδρικών παρατηρητηρίων και αύξηση των περιπολιών στον ορεινό όγκο Έβρου Ροδόπης και Ξάνθης, βάσει των χτεσινών αποφάσεων που έλαβε το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ροές των αφγανών προσφύγων που αναμένεται να κατακλείσουν τις επόμενες βδομάδες και μήνες όλες τις περιοχές από τη Βουλγαρία μέχρι το Καστελόριζο.

Σε ότι αφορά την Βουλγαρία βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 Αφγανοί στην χώρα και εισέρχονται σταδιακά στην Ελλάδα εδώ και μία εβδομάδα περίπου.Τους Αφγανούς τους μετέφεραν δουλεμπορικά κυκλώματα από την Τουρκία στην Βουλγαρία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πλημμύρισαν τα πομακοχώρια της Ροδόπης από Αφγανούς σε σημείο που οι ντόπιοι έθεσαν θέμα στις αρχές και ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ευρυπίδης Στυλιανίδης καλεί την κυβέρνηση να επέμβει, αλλά και να προχωρήσει στην πρόσληψη συνοριοφυλάκων!

Οι Αφγανοί εισέρχονται από περάσματα της οροσειράς της Ροδόπης και εισέρχονται στα χωριά της Οργάνης, της Μυρτίσκης και της Άνω Βυρσίνης,Μπαίνουν μέσα στους οικισμούς και τρομοκρατούν τους φιλήσυχους Έλληνες μουσουλμάνους, οι οποίοι ανησυχούν για τις τύχες των γυναικών και των περιουσιών τους.

Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μελετάται η ανάπτυξη Εθνοφυλάκων από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο, στα βόρεια σύνορα. Συγκεκριμένα μελετάται η περιοδική ανάπτυξη 2.000 ανδρών, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τα περάσματα από την Βουλγαρία προς την Ελλάδα και μπορούν να τα «σφραγίσουν» αν τους δοθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός (βασικά όργανα νυκτερινής παρατήρησης).

Η κατάσταση αρχίζει να είναι κρίσιμη και οι πρώτοι όγκοι μεταναστών αναμένεται να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Υπολογίζεται ότι 3-5 εκατ. Αφγανών θα βγουν από την χώρα με κατεύθυνση την Δύση, κατά βάση και πρώτο προορισμό την Ελλάδα.

defencenet.gr

Διαβάστηκε 578 φορές