Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 14:58

Πύρινες ευθύνες!

Η Ελλάδα μας ξαναζεί για άλλη μια φορά τραγικές στιγμές με τεράστιες εκτάσεις σε όλη τη χώρα να έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, χιλιάδες σπίτια να έχουν καεί, αμέτρητες περιουσίες πολιτών να έχουν γίνει στάχτη, χιλιάδες Έλληνες να έχουν χάσει τη δουλειά τους και την δυνατότητα εργασίας και διαβίωσης. 

Δεν υπάρχει καμία πλέον αμφιβολία ότι πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών, που αποτελεί μέρος του υβριδικού πολέμου που είναι σε εξέλιξη εναντίον της πατρίδας μας και τροφοδοτείται τόσο από την γείτονα εξ ανατολών χώρα, όσο και από τους άλλους εγχώριους και ξένους εχθρούς και «συμμάχους».

Παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές και τα δημοσιεύματα περί επίδειξης ανικανότητας που αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας, καθώς και εκουσίων βίαιων παρεμβάσεων για άλλους είδους εκμετάλλευση των περιοχών που κάηκαν.

Μια παντελώς αποτυχημένη κυβέρνηση ανικάνων, που η μόνη της ασχολία μέχρι χθες ήταν πως θα ενσπείρει τον φόβο και τον διχασμό και πως θα εκβιάσει  όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν υποχρεωτικά με ένα πειραματικό εμβόλιο, ψελλίζει δικαιολογίες. Επιχειρεί να πείσει ότι έκανε ότι μπορούσε, ρίχνοντας τις ευθύνες στην αόρατη «κλιματική αλλαγή», χωρίς να λέει λέξη γι’ αυτά που έπρεπε να έχει κάνει και δεν έκανε. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η λήψη μέτρων πρόληψης, που είναι  περιορισμένου κόστους, δεν έγινε έγκαιρα πράξη, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει ζημία τεράστιου κόστους που δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

Οι εγκάθετοι των καλοπληρωμένων ΜΜΕ εφευρίσκουν καθημερινά γελοίες δικαιολογίες, αφενός περί αμέσου κινητοποιήσεως του (διαλυμένου) κρατικού μηχανισμού, αφετέρου περί ακραίων δυσμενών καιρικών συνθηκών ένεκα της κλιματικής αλλαγής, θαρρείς και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα στην ιστορία. 

Υπάρχουν ευθύνες! Υπάρχουν υπεύθυνοι! Υπάρχουν, από τους εμπρηστές μέχρι και τους πολιτικά ανίκανους, τους ανεπαρκείς, τους αναξιοκρατικά αναρριχηθέντες υπευθύνους, πολιτικούς και ένστολους. Ουδείς όμως εκ των πραγματικά υπευθύνων υπέβαλε παραίτηση, έστω και ένας! 

Οι μόνοι που αξίζουν τον σεβασμό και τα συγχαρητήρια είναι οι απλοί μαχητές της φωτιάς, οι κάτοικοι που υπερασπίστηκαν τις περιουσίες τους, οι εθελοντές που έτρεξαν να βοηθήσουν, οι πυροσβέστες και οι χειριστές των αεροπορικών μέσων, που με κίνδυνο της ζωής τους μάχονται να σώσουν ότι μπορούν. 

Φτάνει πια! Όχι άλλοι εμπρησμοί! Όχι άλλες καταστροφές! Όχι άλλη ολιγωρία! Όχι άλλα αθώα θύματα! Όχι άλλες δικαιολογίες, όχι άλλα ψέματα. 

Συνειδητοποιείστε ότι διεξάγεται ένας αλλόκοτος (υβριδικός) πόλεμος και  πάρτε μέτρα για την αντιμετώπισή του. Επενδύστε παράλληλα στην πρόληψη, με το απαραίτητο προσωπικό και τα κατάλληλα μέσα. Οργανώστε σωστά και ρεαλιστικά την διαχείριση καταστροφών και κρίσεων. 

Προστατέψτε την Ελλάδα μας και το λαό της! Οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν!

 
Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
 
φωτο: pentapostagma.gr
Διαβάστηκε 582 φορές