Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:03: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 10:56

Βαρεμένος:«Δεκαπενταύγουστος να σου πετύχει!»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Γιώργος Βαρεμένος συνέτξε και έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο άρθρο. 

O Τομ Χανκς στην παραλία της Αντιπάρου είχε το αίσθημα του ναυαγού, όπως το βίωσε στον αντίστοιχο κινηματογραφικό του ρόλο. Με το χέρι στο μέτωπο, ατένιζε το πέλαγος μήπως και φανεί στο βάθος του ορίζοντα το σκάφος του Λιμενικού που συνήθως μεταφέρει το λαμπερό πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδας.

Αυτοί οι καταραμένοι επικοινωνιολόγοι είχαν θυσιάσει την Α. Πελώνη σαν Ιφιγένεια και ο Τομ νόμισε πως αυτό ήταν οιωνός για να αποπλεύσει το σκάφος του Λιμενικού, αλλά εις μάτην. What the hell!, ψιθύρισε, και γύρισε την πλάτη στην παραλία, συνειδητοποιώντας ότι ο φετινός δεκαπενταύγουστος θα ήταν σκοτεινός σαν των δασών την ολόμαυρη ράχη. Άντε μετά να σου κατέβει κάτω η αστακομακαρονάδα, μ’ αυτές τις συνθήκες

Στην Εύβοια, κάποιες ψάθινες ομπρέλες, που είχαν επιζήσει από τον πύρινο όλεθρο, έστεκαν έρημες πάνω από άδειες ξαπλώστρες. Στα ξενοδοχεία της περιοχής βασίλευε η ερημιά, λες και ο Κιούμπρικ θα σηκωνόταν από τον τάφο για να γυρίσει το σήκουελ της “Λάμψης”.

Στην ηρωική Γορτυνία, ένας παρεπίδημών σ’ αυτή την εύανδρο γη Αιτωλοακαρνάνας μου περιέγραφε την τρομερή μάχη που έδωσαν οι κάτοικοι για να σώσουν το χωριό τους, από το οποίο έλκει την καταγωγή ο μεγάλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Εδώ να δεις σκηνικό ταινίας τρόμου…

Στους γάμους, μαζί με μπύρα κερνούσαν και αντισηπτικό, υπενθυμίζοντας ότι το διαζύγιο με τον κορωνοϊό θα ήταν ταραχώδες. «Στου παιδιού μου την χαρά έσφαξα έναν κόκορα», μπας και φύγει η γρουσουζιά….

Υπενθυμίζοντάς την, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να κάνει δεκαπενταυγουστιάτικο ποδαρικό στο CNN, περιγράφοντας στους κουτόφραγκους τις θαυματουργές ιδιότητες του 112.

O συνομιλητής, που στην αρχή νόμισε ότι ο αριθμός αυτός είναι κάτι σαν το 666, τελικά παρακολουθούσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας σαν να της έφερνε νέα από τον Άρη. Εκεί νόμιζε ότι βρισκόταν ο Κ. Μητσοτάκης, συνοδεύοντας τον Τζεφ Μπέζος στο διαστημικό ταξίδι.

Η φιλοδοξία του είναι να πείσει έναν λαό 10 εκατ. ότι βρίσκεται εκεί πάνω και όχι στην γη και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, βιώνοντας τα Πάθη ενός θλιμμένου δεκαπενταύγουστου. Οι επικοινωνιολόγοι τον έχουν πείσει ότι τα πάντα είναι δυνατά έτσι όπως είναι σήμερα δομημένος ο κόσμος στην Γη.

*Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ
Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας

sinidisi.gr