Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 12:20

Μίνι ανασχηματισμός με καραμπόλες: Αναβαθμίζεται ο Χρήστος Τριαντόπουλος, νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου

Ήταν κοινό μυστικό ότι επέρχεται ο ανασχηματισμός μετά την κρίση που προκάλεσαν οι καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια, την Αττική και την Ηλεία. Και μπορεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να παραμένει στη θέση του (παρά τα όσα ακούγονταν) αλλά οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φέρνουν καραμπόλες, αναβαθμίσεις και υποβαθμίσεις.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (13.08.2021) το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι έγινε… μίνι ανασχηματισμός.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για τον μίνι ανασχηματισμό:

Με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η Ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή / Φωτογραφία: newsit.gr