Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:42: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 16:33

Χαρδαλιάς: Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε στην ενημέρωση για τις φωτιές πως η παραίτησή του βρίσκεται στο συρτάρι του πρωθυπουργού.

«Η δική μου παραίτηση είναι πάνω πάνω, γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω και να πάρω δύσκολες αποφάσεις στο πεδίο της μάχης και στο κέντρο επιχειρήσεων και αφορούν την ανθρώπινη ζωή. Η παραίτησή μου βρίσκεται στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Εγώ δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτικού και δεν θα είμαι πουθενά υποψήφιος», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε σχετική ερώτηση.

Χαρδαλιάς: Η φωτογραφία από την Εύβοια με το πέπλο καπνού – Ο λόγος που δεν μπορούσαν να πετάξουν τα εναέρια μέσα

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης: «Από τα 74 μέσα τα 67 είναι πυρόσβεσης. Τα υπόλοιπα είναι συντονιστικά. Από τα 67, τακτικά 6-7 έχουν συντηρήσεις. Από τα 60, τα 20 παραμένουν στις περιφερειακές βάσεις.

Ακόμα κι αν μπαίναμε στη διαδικασία να τα φέρουμε, η απόσταση για να έρθουν πχ από τα ακριτικά μας σημεία είναι μεγάλη. Και παραμένουν εκεί για να προφυλάξουν ανά πάσα στιγμή φωτιές που μπορεί να εκδηλωθούν εκεί. Από τα 40, πετάνε σχεδόν τα μισά και τα άλλα ανεφοδιάζονται. Άρα, 20 από αυτά είναι στον αέρα».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πρόσθεσε δείχνοντας την παρακάτω εικόνα: «Στην Εύβοια υπάρχει ένα τεράστιο πέπλο καπνού, το οποίο δεν επιτρέπει την εναέρια προσβολή των εστιών. Προχθές, από το πρωί δεν μπορούσε να περάσει κανένα πτητικό μέσο και επιχειρούσαν μόνο επίγεια μέσα».

Χαρδαλιάς: Γιατί δεν δεχόμουν ερωτήσεις

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές αρχικά αναφέρθηκε στην εξέλιξη των μετώπων της φωτιάς και πριν δεχθεί τις ερωτήσεις είπε: «Έχει γίνει συζήτηση για το γεγονός ότι δεν δέχομαι ερωτήσεις. Το έχω επιλέξει όπως και σε άλλες κρίσεις που έχουμε να διαχειριστούμε, επειδή κάθε λεπτό είναι πολύτιμο.

Δεν είναι ώρα για αναλύσεις επειδή έχουμε ακόμα ανοιχτά μέτωπα. Σε κάθε περίπτωση παραμένω ανοιχτός και στη διάθεσή σας».

Πηγή: newsbeast.gr