Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 20:18

ΚΟ Θέρμου του ΚΚΕ: Σύσκεψη για τις πυρκαγιές και την πανδημία

Σύσκεψη πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Θέρμου του ΚΚΕ, την Κυριακή 8 Αυγούστου. Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Καρναβιάς, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του στάθηκε στις πυρκαγιές που μαίνονται με σφοδρότητα στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Η ανακοίνωση:

«Τόνισε τις ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που με πολιτική επιλογή στηρίζουν τις ανάγκες των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, αφήνοντας, σε ένα ακόμα ζήτημα, όπως αντίστοιχα και στην Υγεία, τους πολλούς, το λαό, ξεκρέμαστο.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα: από το 2016 έως το 2021, διαδοχικά από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν 28,3 δις ευρώ στις στρατιωτικές ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, ενώ αντίστοιχα για δαπάνες για έργα αντιπυρικής θωράκισης 10,3 εκ ευρώ. Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν καεί και ξανακαεί, εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων, με δεκάδες νεκρούς (39 πυροσβέστες), κατεστραμμένες λαϊκές περιουσίες, χωρίς να παίρνονται ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών.
Όλα αυτά την ώρα που μιλάνε για «πράσινη ανάπτυξη και μετάβαση και προστασία του περιβάλλοντος».

Αποδεικνύεται η ικανότητά τους, όταν πρέπει να στηρίξουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, με δις ευρώ, με νομοσχέδια, που χειροτερεύουν τη δικιά μας ζωή (όπως για τη 10ωρη δουλειά), με ολοκληρωμένα σχέδια για την ανάπτυξη των κερδών τους (“Ελλάδα 2.0” της ΝΔ, “Ελλάδα+” του ΣΥΡΙΖΑ). Ταυτόχρονα είναι ανίκανη για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, την Υγεία, την Παιδεία, συνολικά τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα που μπορούμε να έχουμε τον 21ο αιώνα.

Το ΚΚΕ στέκεται πλάι στους πληγέντες, με τις θέσεις και με τις πράξεις του. «Σταθερά εδώ και χρόνια έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις μέσα και έξω απ’ τη βουλή, τις οποίες τις προωθεί και μέσα στους φορείς του λαϊκού κινήματος», καθώς όπως αποδειχτεί ιστορικά αλλά και με τη σημερινή συγκυρία, «ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, τα διάφορα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στη βουλή το τελευταίο διάστημα, όπως για την Παιδεία που κατηγοριοποιεί τους μαθητές και διασπά την ενιαία γνώση που πρέπει να δίνεται σε όλα τα παιδιά, στην ψήφιση του «νέου υπερμνημονίου», της δανειακής σύμβασης με την ΕΕ για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού σχεδίου απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και την «εποικοδομητική στάση που κράτησαν τα υπόλοιπα, αστικά κόμματα, κατά τη συζήτηση και την ψήφισή τους».
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις».

sinidisi.gr