Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 23:14

Γ. Βαρουφάκης από το Μεσολόγγι: Η Αιτωλοακαρνανία αξίζει καλύτερα και το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να παλεύει γι αυτό

Γιάνης Βαρουφάκης από το Γ.Κ. Νοσοκομείο Αγρινίου:  «Το ΜέΡΑ25 στηρίζει με κάθε τρόπο ένα ΕΣΥ για τους πολλούς» 

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και συνομίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης του νοσοκομείου.

Οι υγειονομικοί μετέφεραν στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο με την μεταφορά του από το παλιό με το ίδιο προσωπικό, χωρίς να υπάρξει νέο οργανόγραμμα, καθώς υφίσταται ακόμα του 2012 -το τροϊκανικό- με λίγους γιατρούς και νοσηλευτές, που δεν ανταποκρίνεται στις κλίνες του νέου νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανέφεραν πως τα δημόσια νοσοκομεία γίνονται εμβολιαστικά κέντρα, τη στιγμή που δεν γίνονται εξετάσεις και χειρουργεία σε ασθενείς. Ενώ επισήμαναν και τα προβλήματα της υπόλοιπης νοσηρότητας, με την πλεονάζουσα θνητότητα, αλλά και την ανάγκη να ξαναλειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία κανονικά.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για το εμβολιαστικό φιάσκο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με αφορμή και τους απογοητευτικούς εμβολιασμούς στο Αγρίνιο και την κ. Φον ντε Λαιεν που θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από τη θέση της. Ενώ ανέφερε και για το κ. Κικίλια που είχε δεσμευτεί για 1050 εμβολιαστικά κέντρα που δεν θα προέρχονταν υποτίθεται από τα δημόσια νοσοκομεία. «Είναι επιλογή της Κυβέρνησης να μην δημιουργήσει το δημόσιο δίκτυο που θα μείνει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη μετά την πανδημία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακόμα κατά την άφιξη του στο Νοσοκομείο του Αγρινίου δήλωσε: «Ήρθαμε σε ένα Νοσοκομείο πρώτης γραμμής, το Νοσοκομείο του Αγρινίου, που έχει λοιδορηθεί και απλά υποστηρίζεται. Η υποστήριξη είναι μηδενική. Το ένα έλλειμμα, το μεγάλο έλλειμμα, η μαύρη τρύπα κάθε νοσοκομείου αλλά και αυτού, είναι το προσωπικό, είναι η πλήρης απουσία ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό.

Εγώ έρχομαι για να πληροφορηθώ για τα αιτήματα των γιατρών, των νοσηλευτών αλλά και για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας εδώ στο Αγρίνιο, σε μια περίοδο που φοβόμαστε ένα 4ο κύμα και σίγουρα φοβόμαστε τη λαίλαπα της “Μητσοτάκης ΑΕ” η οποία με νέες ΣΔΙΤ, που δεν είναι σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, είναι ο δημόσιος τομέας να βάζει “πλάτη” στον ιδιωτικό τομέα για να κερδίζει σε βάρος των ασθενών, σε βάρος των γιατρών, σε βάρος των νοσηλευτών, σε αυτός της τοπικής κοινωνίας. Το ΜέΡΑ25 προσπαθούμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τους πολλούς».

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε:  «Στο ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή έχουμε ταχθεί με ενθουσιασμό υπέρ του εμβολιασμού. Είμαστε εναντίον της υποχρεωτικότητας στο γενικό πληθυσμό και σε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο κ. Μητσοτάκης που χωρίζει τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το ζητούμενο είναι να πείσουμε τους μη εμβολιασμένους να εμβολιαστούν αλλά με την δαιμονοποίησή τους αυτό δεν το πετυχαίνουμε. «Τσιμεντώνουμε» ακόμη περισσότερο το εμβολιαστικό τους συναίσθημα το οποίο εμείς θέλουμε να το υπερνικήσουμε. Για τους χώρους των νοσοκομείων και για τα γηροκομεία είναι σωστό να απαιτείται από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς να εμβολιάζονται και να τίθενται σε διαθεσιμότητα αν δεν θέλουν».

Γ. Βαρουφάκης από το Μεσολόγγι: Η Αιτωλοακαρνανία αξίζει καλύτερα και το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να παλεύει γι αυτό

Συνάντηση με περιβαλλοντικές κινήσεις και αυτοδιοικητικούς φορείς πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Μεσολόγγι, παρουσία του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και μελών και στελεχών του ΜέΡΑ25 Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε από το Τοπικό Συμβούλιο η Άντα Χαλαζιά, ο Μάντζαρης Λευτέρης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αστακού – Ξηρομέρου και την Επιτροπή Αγώνα κατά των Ιχθυοκαλλιεργειών, ο Βασίλης Σιούλας από την ίδια Επιτροπή Αγώνα και ο Γιάννης Τζακώστας από την Επιτροπή Αγώνα για την διάσωση του Αχελώου.

Συζητήθηκαν τα θέματα των απορριμμάτων, των βιομηχανικού τύπου εγκαταστάσεων των ΑΠΕ, του χωροταξικού, του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των υδάτων, της εκτροπής το Αχελώου, των φραγμάτων, του φράγματος της Μεσοχώρας, των λυμάτων, των ιχθυοκαλλιεργειών και ιδιαίτερα του ειδικού χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών ενώ η περιοχή είναι ήδη στα όρια του ευτροφισμού, αλλά και της εκπαίδευσης με τα τμήματα που κλείνουν και τις ελλείπεις υποδομές.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για «βιομηχανίες» χωρίς ευημερία και ερημοποίηση ενώ δήλωσε πως: «Βλέπω έναν τόπο σκέτο παράδοξο. Πάμπλουτος, με όλα τα νερά της Ελλάδας είναι εδώ. Στην περιοχή που έχει βγάλει «μεγαλουπουργούς», δεν υπάρχει καμία εργασία στον τόπο.

Άλλο ένα παράδοξο. Έχουμε ανθρώπους με τεράστιες δυνατότητες. Έχω γνωρίσει μόνο σήμερα, ανθρώπους πολυτάλαντους οι οποίοι όμως ζούνε σε μια πλούσια περιοχή εν μέσω φτώχειας. Αυτά τα παράδοξα αντανακλούν την αποτυχία του παλαιοκομματικού συστήματος, την κατασπατάληση πόρων –υδάτινων πόρων, αλλά ακόμα και ανθρώπινων πόρων.

Παράλληλα έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πανεπιστήμιο το οποίο να ελκύει τους φοιτητές. Έχουμε νοσοκομεία τα οποία έχουν κοστίσει πολλά χρήματα στον ελληνικό λαό αλλά υπολειτουργούν γιατί τα έχουν μετατρέψει σε εμβολιαστικά κέντρα. Με άλλα λόγια έχουμε μια πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ δυνατοτήτων και πραγματικότητας, αυτό είναι που διαπιστώνουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η Αιτωλοακαρνανία αξίζει πολύ καλύτερα. Στο ΜέΡΑ25 εμείς ήρθαμε να καταγράψουμε τα προβλήματα και να καταθέτουμε συνεχώς προτάσεις πως θα μπορέσει αυτή η αναντιστοιχία να εξαφανιστεί».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το Ταμείο που θα χρηματοδοτεί τα νέα μέτρα της επόμενης δεκαετίας. Τα χρήματα τα οποία θα σπαταληθούν σε γέφυρες, σε επιδοτήσεις πραγμάτων τα οποία θα πτωχεύσουν.

Επειδή έπρεπε να αρνηθεί η ΕΕ τη δημοσιονομική ένωση, να βοηθούσε χώρες όπως η Ελλάδα να πάψουν να είναι χρεοδουλοπαροικίες. Το χρέος μας αυξάνεται και θα έρθει μία λιτότητα, ήδη το μεσοπρόθεσμο προβλέπει μεγάλη λιτότητα, και πετάνε και ένα ξεροκόμματο στους ολιγάρχες. Ο ελληνικός λαός, οι άνθρωποι της Αιτωλοακαρνανίας θα εισπράξουν το ωστικό κύμα της λιτότητας και πάρα πολύ λίγοι θα ωφεληθούν με έναν τρόπο που θα είναι αρνητικός για το περιβάλλον και αρνητικός για την πλειοψηφία.

sinidisi.gr