Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:45: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 15:40

Ερώτηση Κ. Βελόπουλου στην Βουλή με θέμα: «Δυσλειτουργία νοσοκομειακών κλινικών της Αιτωλοακαρνανίας και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, του Π.Γ.Ν. Αγρινίου»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 10/06/2021

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Δυσλειτουργία νοσοκομειακών κλινικών της Αιτωλοακαρνανίας και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, του Π.Γ.Ν. Αγρινίου»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες, της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, «Απόστολος Λουκάς» (Εθελοντικό Πρωτοβάθμιο Σωματείο Αναπήρων μικτών Αναπηριών, που αποτελείται από ΑμεΑ και γονείς ΑμεΑ.), υπάρχουν δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση χρονίως πασχόντων ΑμεΑ, που εξυπηρετούνται από το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας επείγει η παρουσία δεύτερου Αιματολόγου ή έμπειρου παθολόγου με γνώσεις στην διαχείριση της νόσου, διότι ο υπάρχων αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μεταγγιζομένων και οδεύει προς συνταξιοδότηση. Επείγει, επίσης, η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, επί 7ημέρου και επί 24ώρου βάσεως, αφού, είναι αναγκαίο η Μονάδα να λειτουργεί και Κυριακές, λόγω του επείγοντος του χαρακτήρα των αιμοκαθάρσεων. Επιπρόσθετα, διαπιστώνεται έλλειψη ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπως του νοσοκομειακού Ογκολόγου ή του ειδικευμένου Παθολόγου στην Ογκολογία, ο οποίος θα επιλαμβάνεται υποθέσεων νεοπλασματικών ασθενών, αλλά και του νοσοκομειακού Παιδοψυχίατρου, ο οποίος θα επιλαμβάνεται περιπτώσεων με αναπτυξιακές διαταραχές και πασχόντων από αυτισμό, περιπτώσεων με Νοητική Υστέρηση, και περιπτώσεων με άλλα ποικίλα νευροψυχιατρικά προβλήματα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στην στελέχωση του Νοσοκομείου Αγρινίου με ιατρούς των άνω ειδικοτήτων (έστω επικουρικών), ώστε να εξυπηρετούνται τα ΑμεΑ άνευ ταλαιπωρίας και χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους με μετακινήσεις προς επίσκεψη σε αντίστοιχους γιατρούς εκτός Αιτωλοακαρνανίας (πχ: Πάτρα, Ιωάννινα, Αθήνα);

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ