Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 18:54

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Εσπασε ο πάγος στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

«Να αφήσουμε πίσω την ένταση του 2020»

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 ώρα Ελλάδας η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ξεκίνησε στις 17.20, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα διμερή ζητήματα.

Βίντεο: Δηλώσεις Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το τηλεοπτικό του μήνυμα εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ. «Καθώς το ΝΑΤΟ συναντάται στις Βρυξέλλες, ο νους μας στρέφεται αναπόφευκτα προς το μέλλον. Αν θέλουμε να συμβάλουμε στη σταθερότητα, πρέπει να λάβουμε μέτρα στο παρόν, ενισχύοντας πολυμερείς θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ. Οι κοινωνίες μας θέλουν οι ηγέτες να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να αναλάβουν δράση. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βίντεο: Χαιρετισμός Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Nωρίτερα, ο Ερντογάν δήλωσε: «Πιστεύουμε πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με τη γειτονική μας Ελλάδα συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων και στην περιφερειακή σταθερότητα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσήλθε στη συνάντηση γνωρίζοντας πολύ καλά ότι υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών σε μια σειρά από ζητήματα, ωστόσο, όπως ο ίδιος τονίζει πολύ συχνά, «ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συζητάμε με τη γειτονική χώρα». Η Αθήνα δεν καλλιεργεί κλίμα υψηλών προσδοκιών για τα αποτελέσματα των συζητήσεων.

Ένα μοιάζει να είναι το βασικό ζητούμενο για το Μέγαρο Μαξίμου: «Να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι». Κανείς δεν θέλει να ζήσει ξανά ένα καλοκαίρι έντασης με την Άγκυρα, καθώς απαιτείται ηρεμία και στα νερά του Αιγαίου για να στεφθεί με επιτυχία το στοίχημα του τουρισμού και η επανεκκίνηση της οικονομίας.

iefimerida.gr