Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 19:23

Τα κυβερνητικά μαθηματικά για τους εμβολιασμούς και η πραγματικότητα: Τί δείχνει η συζήτηση περί «προνομίων» & κυρώσεων

«Ειδικοί» που έχουν το «ακαταδίωκτο» απειλούν πολίτες με τους εμβολιασμούς

Έντονη συζήτηση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες για τα περί προνομίων και υποχρεωτικών εμβολιασμών, με την κυβέρνηση και τους «ειδικούς» να απειλούν ουσιαστικά τους πολίτες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν με κυρώσεις. 

Όλο αυτό υποτίθεται για το καλό του πληθυσμού, διότι - σύμφωνα με τους «ειδικούς» - πρέπει να εμβολιαστεί πάνω από το 70% του πληθυσμού ώστε να χτιστεί το λεγόμενο τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας βοηθήσει να «κερδίσουμε» τον κορωνοϊό. Να τονίσουμε το 70% δεν είναι τόσο απίθανο να το επιτύχουμε αν προσθέσουμε τους όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, παρόλα αυτά αυτός ο αριθμός των πολιτών μάλλον είναι αδιάφορος για κυβέρνησης και «ειδικούς». 

Αυτό που φέρεται να τρέμει η κυβέρνηση είναι το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος της πανδημίας τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναγνωρίζουν στο Μαξίμου, μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η οριστική «ταφόπλακα» στους όποιους σχεδιασμούς για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Εξ ου και το άγχος που εκδηλώνεται για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και η επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων υπουργών να διαλαλούν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Όπως υποστηρίζουν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο μαζικός εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι ρεαλιστικό ένα τυχόν νέο κλείσιμο του πληθυσμού, που ήδη έχει ταλαιπωρηθεί από τον ελλιπή σχεδιασμό, τα λάθη και τις αστοχίες του προηγούμενου διαστήματος.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότεροι από 2.500.000 πολίτες και από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς πολλοί δείχνουν απρόθυμοι ή σκεπτικοί να εμβολιαστούν.

Η προσπάθεια πειθούς δεν έχει αποδώσει, με τον μεγάλο «πονοκέφαλο» να αφορά κάποιες ηλικιακές ομάδες που ακόμα δεν έχουν ανταποκριθεί, όσο αναμενόταν, καθώς και συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπου η προσέλευση για εμβολιασμούς είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο.

Εμβολιασμοί ανά ηλικιακή ομάδα

Η αποτυχία να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αυτά, διαπιστώνεται απροθυμία ενός μεγάλου αριθμού πολιτών να εμβολιαστούν και ουσιαστικά άνω του 70% εμβολιασμένοι (συμπεριλαμβανομένων και των κλεισμένων ραντεβού που δεν έχουν ακόμα γίνει) είναι μόνο οι ηλικίας άνω των 60.

Όσο πιο νέοι σε ηλικία τόσο μειώνεται το συγκεκριμένο ποσοστό.

Παρόλα αυτά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επιμένουν πως υπάρχουν ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, μάλιστα σύμφωνα να μελέτη του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας, που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, σε τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα 855 ενηλίκων άνω των 18 ετών από όλη την επικράτεια, και η οποία δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Evaluation in Clinical Practice» το 74% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ ένα 62% δηλώνει την πρόθεσή του να εμβολιαστεί έναντι της Covid-19! 

Και όμως αυτό ήταν το πρώτο θέμα σε πολλά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σήμερα, το οποία προσπαθούν να πείσουν πως οι πολίτες βλέπουν με «καλό μάτι» τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. 

Τελικά αν όντως ισχύουν τα νούμερα τα οποία δίνουν στη δημοσιότητα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά και η κυβέρνηση ποια η ανάγκη για προνόμια;

Τί δείχνει η συζήτηση περί «προνομίων» & κυρώσεων

Αυτό που βλέπουμε όμως από όλα τα ποσοστά είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ευάλωτων πολιτών είναι εμβολιασμένο και άρα οι συγκεκριμένοι πολίτες είναι προστατευμένοι από τον κορωνοϊό. 

Ο Κ.Μητσοτάκης είχε μιλήσει για «διευκολύνσεις» για τους εμβολιασμένους, καθώς όπως είχε πει δεν το άρεσε η λέξη «προνόμια», όμως ο Άκης Σκέρτσος μίλησε για κυρώσεις για τους ανεμβολίαστους. 

Η κυβέρνηση δηλαδή ετοιμάζει τιμωρίες για τα άτομα που δεν θα εμβολιαστούν, γιατί όπως λέει είναι επικίνδυνοι για τους υπόλοιπους. Αν τελικά όμως είναι επικίνδυνοι για τους υπόλοιπους ποια η αποτελεσματικότητα των εμβολίων; 

Μήπως τελικά να στείλουμε εξορία σε κάποιο νησί ή σε κάποια γαλέρα να κάνουν κουπί τους ανεμβολίαστους;

Η συζήτηση περί «προνομίων» και κυρώσεων δεν δείχνει να έχει καμία επιστημονική βάση, όπως τονίζουν και οι επιστήμονες, παρόλα αυτά διατηρείται υψηλά στην θεματολογία, ώστε να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν. Ο λόγος που η κυβέρνηση επιστρατεύει τόσο ακραία μέτρα για να εμβολιάσει πολίτες... άγνωστος. 

pronews.gr

Διαβάστηκε 742 φορές