Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 22:20

Λιβανός: Πολύτιμο το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Διδάσκει ανθρωπιά, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά επί 144 χρόνια

Την πολύτιμη και ουσιαστική συνεισφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτόγνωρης πανδημίας του Covid-19 και τη διαρκή κοινωνική προσφορά του ανέδειξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά τον χαιρετισμό του στην εορταστική εκδήλωση για τα 144 χρόνια λειτουργίας του.

Ο ΥΠΑΑΤ εξέφρασε τον θαυμασμό αλλά και τη στήριξή του στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος,  όπως τόνισε, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα καταβάλει σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο προσφέροντας βοήθεια στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας.

«Το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε κρίσιμες, δύσκολες περιόδους, όπως  η πρωτόγνωρη πανδημία του Covid-19 που αντιμετωπίζουμε, όπου για ακόμα μία φορά στέκεστε «σύμμαχοι» και αρωγοί στην εθνική προσπάθεια» σημείωσε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε :

«Επιδείξατε άμεσα αντανακλαστικά, αλλά και την απαιτούμενη οργάνωση και ευαισθησία.

Προσφέρατε πολύτιμη βοήθεια σε όλους όσους το είχαν ανάγκη, ηλικιωμένους, άστεγους, ασυνόδευτους ανήλικους, μετανάστες.

Συνεισφέρατε σημαντικά στην αποσυμφόρηση του ΕΣΥ, προβαίνοντας σε δράσεις παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Ο κ. Λιβανός εξήρε την κοινωνική προσφορά του ΕΕΣ, ο οποίος, όπως είπε, με τις πράξεις του την υποστήριξη και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και την προστασία  των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και δίνει το παράδειγμα στις νέες και τους νέους μας να ακολουθήσουν τον εθελοντισμό, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ήθος και τις δυνατότητες του ενεργού πολίτη να αγωνίζεται για μια καλύτερη κοινωνία και  που αποτελεί την ύψιστη πράξη ανθρωπιάς.

«Ως γνήσιοι συνεχιστές, λοιπόν, ακολουθείτε και σήμερα το παράδειγμα του Ερρίκου Ντυνάν που ένωσε όλες τις κυβερνήσεις υπερβαίνοντας κομματικά όρια και πολιτικές δεσμεύσεις και βοηθάτε καθοριστικά στη σύγχρονη «Μάχη του Σολφερίνο» - την πανδημία του COVID19.

Γι΄ αυτό, άλλωστε, και αξίζετε θερμά συγχαρητήρια.

Όλοι μαζί και ο κάθε εθελοντής ξεχωριστά», κατέληξε ο ΥΠΑΑΤ.      

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 23:01