Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 19:48

Κ. Βελόπουλος από Αγρίνιο: «Αν ήμουν υπουργός Υγείας θα ντρεπόμουν από αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου»

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριακός Βελόπουλος βρέθηκε σήμερα σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο και νωρίτερα το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναφέρθηκε σε θέματα που ταλανίζουν την Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο, όπως τα πανεπιστημιακά τμήματα και τα πρόσφατα γεγονότα στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

«Το Αγρίνιο είναι απόλυτα αδικημένο, όπως εξάλλου και πολλές ακόμη ελληνικές πόλεις. Είναι μια πόλη όμως που πάει από το κακό στο χειρότερο και αυτό το λέω λόγω του Πανεπιστημίου και των σχολών, αλλά και λόγω του Νοσοκομείου στο οποίο πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν υπάρχουν γιατροί, σε μια χώρα που 16.000 γιατροί και νοσηλευτές έχουν εκδιωχθεί στο εξωτερικό από τα τρία κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και δεν είναι στα νοσοκομεία μας για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να μην πεθαίνει ο κόσμος.

Στο Αγρίνιο υπάρχουν νεκροί, γιατί δεν αρκούν οι γιατροί και η ΜΕΘ δεν είναι από τις απαραίτητες, τις κατάλληλες για την θεραπεία του ιού και δεν επαρκεί.  Αν ήμουν σήμερα υπουργός Υγείας ή Πρωθυπουργός θα ντρεπόμουν από αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου,  πρέπει να μπει Εισαγγελέας να ελέγξει την υπόθεση, είναι απαράδεκτο να μην έχει γιατρούς και νοσηλευτές και στην Αθήνα να λένε ότι όλα βαίνουν καλά με τον κορονοϊό» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος, κατά την έναρξη της εισήγησής του στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου, συμπληρώνοντας:

velopoulos2

«Έμεινα έκπληκτος από το γεγονός ότι από το Μεσολόγγι για να έρθω στο Αγρίνιο πήγα από τον παλιό δρόμο. Η Ιόνια Οδός που έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού, ασχέτως αν παραδόθηκε σε ιδιώτες που κακώς παραδόθηκε, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους. Από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο και αντίστροφα κάποιος θα πάει από την παλιά Ε.Ο. Τότε γιατί έγινε ο νέος δρόμος; Η Αιτωλοακαρνανία θα μπορούσε ένα είναι το «κλειδί» της εξωστρέφειας της χώρας προς της Ευρώπη. Δεν έχει σκεφτεί κανείς κάτοικος της περιοχής ή ακόμη και της Αχαΐας, γιατί η γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου δεν διαθέτει σιδηροδρομικό δίκτυο;

Πόσο ευκολότερο θα ήταν από την Καλαμάτα που φτάνουν πλοία στο λιμάνι όλα τα εμπορεύματα με μια ταχεία αμαξοστοιχία να έφταναν στην περιοχή και να έφευγαν προς την Ευρώπη, αλλά όταν η Δυτική Ελλάδα δεν διαθέτει σωστό δρόμο και σιδηρόδρομο τι να πεις; Το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία είναι συνολικά αποκομμένη από τις μεταφορές. Μόνο από αυτά θα αντιληφθεί κανείς ότι κάποιοι εμπαίζουν το λαό της Αιτωλοακαρνανίας, στον οποίο οφείλουμε πάρα πολλά λόγω της ιστορίας του Μεσολογγίου, αλλά και λόγω της παραγωγής πλούτου που διαθέτει.

Το 50% των γαλακτοκομικών βιολογικών προϊόντων βρίσκεται εδώ και αντί να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους μας και τους αγρότες μας καθημερινά γίνονται τα πάντα, από τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην βρίσκουν κίνητρα. Ο Έλληνας κτηνοτρόφος π.χ. αγοράζει ζωοτροφές 70% πάνω στην τιμή σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές και εγώ να περιμένω από τον κτηνοτρόφο να παράγει να δημιουργήσει υπεραξία των προϊόντων. Είναι αδιανόητο να ελληνοποιούμε εισαγόμενα γάλατα και η Πολιτεία να μην προστατεύει τους κτηνοτρόφους και να περιμένουμε να τα κάνει όλα μόνος του.

Αν δεν δώσουμε κίνητρα στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο και στον αλιέα δεν πρόκειται ποτέ η χώρα μας να δημιουργήσει πλούτο. Επίσης εξόφθαλμο είναι ότι η Αιτωλοακαρνανία κατά το παρελθόν είχε τεράστιες καπνοκαλλιέργειες, ο καπνός ήταν βασικό συστατικό στοιχείο του οικονομικού ιστού, αλλά δυστυχώς μέσα σε μια νύχτα με νόμο του Κώστα Σημίτη τελείωσαν τα καπνά στην Αιτωλοακαρνανία που είχε δημιουργήσει «βαριά βιομηχανία» στην καπνοκαλλιέργεια, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.  Όλα αυτά δείχνουν πως η περιοχή αυτή που είναι ευλογημένη και το πιστεύω πολύ αυτό, καθώς κάποτε συνεισέφερε πολύ στο ΑΕΠ, είναι πλέον φτωχή. Αν η Ελλάδα δεν στηρίξει αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς είναι χαμένη από χέρι.

Μου προκαλεί εντύπωση πως η περιοχή είναι γεμάτη από ανεμογεννήτριες, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα των τελευταίων ετών. Δεν σας λένε αλήθειες για τις ανεμογεννήτριες, οι οποίες δεν δίνουν θέσεις εργασίας, αλλά είναι κατασκευασμένες με τοξικά απόβλητα και το χειρότερο είναι ότι ο νομοθέτης δεν μερίμνησε αυτός που θα τις τοποθετήσει να είναι υποχρεωμένος να τις αποσύρει και να τις κάνει οικολογικά βιώσιμες. Δεν είναι δυνατόν στα βουνά αντί να φυτρώνουν σιτάρια και αγροτικά προϊόντα και η κτηνοτροφία να ανθίζει, να «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες. Πρέπει να στηριχθεί ο πρωτόγεννης τομέας».

velopoulos3

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» αναφέρθηκε ακόμη στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση, στα Ελληνοτουρκικά, την οικονομία και σύμφωνα με τον οποίο το ΔΝΤ ζητάει πάλι μείωση συντάξεων και μισθών, μίλησε για τις σχέσεις των τριών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αλλά και την συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ που πιθανότητα προετοιμάζεται, αλλά και γενικότερα την οικονομία και το έλλειμμα παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του, αλλά και αριθμούς που προκύπτουν από επίσημους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο κ. Βελόπουλος ερωτώμενος για το αίτημα της δημοτικής αρχής Αγρινίου σχετικά με την δημιουργία αυτόνομου πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο , τόνισε ένθερμα πως: «φυσικά και στηρίζω το αίτημα αυτό, θα ήμουν επιεικώς απαράδεκτος αν δεν στήριζα το αίτημα αυτό. Τονίσαμε άπειρες φορές ως «Ελληνική Λύση» πως πιστεύουμε πάρα πολύ στην Αιτωλοακαρνανία και αυτό φαίνεται από τις ερωτήσεις μας στη βουλή για το νομό. Μπορεί ο νομός αυτός να προσφέρει τεράστια ποσά στο ΑΕΠ της χώρας. Θα κάνω μια πρόταση και ας μην το σκέφτηκα καλά. Ας δημιουργήσουμε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ΣΔΙΤ όμως, όπως στην Αμερική και να λειτουργήσει εδώ. Είμαι βέβαιος πως η περιοχή θα γεμίσει από νέα παιδιά που θα θέλουν να σπουδάσουν, θα συνεισφέρουν στον τόπο και την οικονομία.

Απορώ γιατί όλα τα Υπουργεία να είναι στην Αθήνα και όχι σε όλη την Ελλάδα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί να μην είναι στην Αιτωλοακαρνανία; Στο οποίο υπουργός είναι και ο Αιτωλοακαρνάνας Σπ. Λιβανός τον οποίο εκτιμώ σαν άνθρωπο, αλλά ας φροντίσει να δημιουργήσει τράπεζα σπόρων, που η Ελλάδα δεν διαθέτει. Όλες σχεδόν οι χώρες διαθέτουν εκτός από την Ελλάδα.

Θα μας βάλουν σιγά – σιγά να ξηλώνουμε τις παραδοσιακές καλλιέργειες, τα ελληνικά αμπέλια δηλαδή και τα ελαιόδεντρα και να φυτεύουμε υβρίδια με εντολή Βρυξελών. Αυτό θα είναι έγκλημα για την γη και το μέλλον μας».

Ο κ. Βελόπουλος κλείνοντας την συνέντευξη τύπου και δίνοντας και το πολιτικό του στίγμα ανέφερε: «το μόνο που θέλω και ζητάω είναι όλοι οι πολίτες να διαβάσουν το πρόγραμμά μας και την τεκμηρίωση των θέσεών μας».

sinidisi.gr