Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:34: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2021 19:00

Σοκ για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τους Βρετανούς: Εκτός «πράσινης» λίστας τα ελληνικά νησιά! - Χτύπημα για τον τουρισμό

Νέα ψυχρολουσία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 

Σοκ για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ελληνική οικονομία, καθώς η Βρετανία αφήνει εκτός «πράσινης» λίστας τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Sun. 

Η ελληνική κυβέρνηση που έχει βασίσει σε μεγάλο βαθμό την ανασύσταση της οικονομία στον τουρισμό και έχει διαφημίσει αρκετά τα Covid-free νησιά, εκεί που έχουν προχωρήσει οι μαζικοί εμβολιασμοί, δέχεται ένα «χτύπημα» από τους Βρετανούς.

Οι Βρετανοί πολίτες περιμένουν από μέρα σε μέρα την ανακοίνωση των «πράσινων» χωρών, τις οποίες θα μπορούν να επισκεφθούν και κατά την επιστροφή τους δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τεθούν σε κατ'οίκον απομόνωση. Ωστόσο, οι μέχρι τώρα πληροφορίες των βρετανικών μέσων αναφέρουν ότι είναι ελάχιστες οι χώρες που θα καταφέρουν να πάρουν το «πράσινο φως» από τη βρετανική κυβέρνηση.

Η κατηγοριοποίηση των χωρών στον νέο κατάλογο που θα δημοσιοποιήσει η Βρετανία, βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό του πληθυσμού της κάθε χώρας που έχει εμβολιαστεί, το ποσοστό μολύνσεων, τυχόν μεταλλάξεις του κορωνοϊού και η ικανότητα ιχνηλάτησης κάθε χώρας.

Το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία είναι ανάμεσα στις χώρες που ενδέχεται να «πρασινίσουν» στην πολυπόθητη λίστα, ενώ αγαπημένοι καλοκαιρινοί προορισμοί των Βρετανών, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία, απέχουν ακόμα εβδομάδες από το να... ξεκοκκινίσουν. Οι χώρες αυτές, μάλιστα, λέγεται ότι θα βρίσκονται στο «πορτοκαλί» της βρετανικής λίστας και από αυτό δεν θα εξαιρεθούν ούτε τα νησιά τους, τα οποία καταγράφουν πολύ λιγότερα κρούσματα σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα.

Οι ανακοινώσεις για τη λίστα αναμένεται να γίνουν μέχρι την Παρασκευή, ενώ από τουριστικούς, μεσογειακούς προορισμούς, μόνο η Πορτογαλία αναμένεται να συμπεριληφθεί στον κατάλογο.

Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει δραματικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία, καθώς μετά από πολλούς μήνες lockdown η χώρα ανοίγει για να υποδεχθεί τουρίστες και να ανασάνει οικονομικά. 

Εάν δεν μπορέσουν να έρθουν στη χώρα οι Βρετανοί (ή έστω έρθουν πολλοί λιγότεροι από το αναμενόμενο) τότε καταλαβαίνει κάποιος πως θα υπάρξουν συνέπειες για την οικονομία της χώρας. 

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι Βρετανοί είναι ένας από τους λαούς που προτιμάνε τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Τέλος να θυμίσουμε πως και οι ΗΠΑ είχε συμπεριλάβει πριν από λίγες ημέρες την Ελλάδα στις «μη ασφαλείς» περιοχές, σε ότι αφορά τον κορωνοϊό. 

Τι σημαίνουν τα χρώματα κάθε χώρας για τους ταξιδιώτες κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία

Πράσινο 

Όχι καραντίνα

Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή

PCR τεστ δύο ημέρες μετά την επιστροφή

Πορτοκαλί 

10 ημέρες κατ'οίκον περιορισμός

Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή

Δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή

Κόκκινο

10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την επιστροφή με το κόστος του ξενοδοχείου να είναι αυτή τη στιγμή 1.750 λίρες 

Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή

Δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή

pronews.gr

Διαβάστηκε 604 φορές