Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 18:48

Τρέλα: Απαγορεύουν την μουσική στην εστίαση γιατί μεταδίδει τον ιό COVID-19 (βίντεο)

Γιατί απαγόρευσαν τη μουσική στα μαγαζιά;

Στους λόγους για τους οποίους απαγορεύτηκε η μουσική στα καταστήματα της εστίασης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος. 

Ο οποίος λίγο ή πολύ δήλωσε πως απαγόρευσαν τη μουσική... για να μην έρχεται κοντά ο κόσμος! 

Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κορωνοϊός.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε:

«Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία». 

Για να καταλήξει: «Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι το ίδιο ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας».

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 736 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 18:56