Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:26: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 19:24

Ντροπή: Η κυβέρνηση με έκτακτο νόμο απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες για την καταστροφή της χώρας τους «ειδικούς»!

Τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από τις ποινικές ευθύνες τα μέλη της επιτροπής των ειδικών για τις αποφάσεις τους που οδήγησαν στην οικονομική και υγειονομική καταστροφή της χώρας, κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή! 

Με την τροπολογία γίνεται πλήρης απαλλαγή κάθε ευθύνης των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για κάθε απόφαση που έχουν λάβει αναδρομικά!

Φαίνεται ότι η αποκάλυψη των πρακτικών έχει δημιουργήσει πολλούς τριγμούς και η πλήρης αποκάλυψη αυτών θα επιφέρει μεγάλους τριγμούς στην κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη από τις επιτροπές για τις οποίες θεσπίζεται το ακαταδίωκτο δεν είναι συμβουλευτική επιτροπή επιστημόνων, όπως η δεύτερη των προβλέψεων, αλλά κυβερνητικό όργανο (γ.γ. υπουργείου Υγείας, διοικητής ΕΟΔΥ, διοικητής ΕΚΑΒ κλπ.)!

Δηλαδή δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας, μέλη της πολιτικής ηγεσίας (Κωτσιόπουλος - Πρεζεράκος), ο διοικητής ΕΟΔΥ (Αρκουμανέας) κι ο διοικητής ΕΚΑΒ - ΕΚΕΠΥ (Παπαευσταθίου) που δεν καλύπτονται από νόμο περί ευθύνης υπουργών ή βουλευτική ασυλία, εξασφαλίζουν ακαταδίωκτο για αποφάσεις κι όχι για «γνώμες» αφού είναι κυβερνητικά στελέχη με εκτελεστική αρμοδιότητα.

Έτσι σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης αναφέρεται: 

«Τέλος προβλέπεται η απαλλαγή των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του covid 19 της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών από οποιαδήποτε ευθύνη για γνώμη που διατύπωσαν, ή για ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της οικείας Επιτροπής και δεν διώκονται ποινικά για τα ανωτέρω παρά μόνο για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης ή εξύβρισης».

Πρόκειται για πρωτοφανή νομική κάλυψη των ανθρώπων που με τις αποφάσεις τους ή τις εισηγήσεις τους, έκριναν την πορεία της χώρας και προκάλεσαν χιλιάδες νεκρούς με το μόνιμο lockdown, το κλείδωμα μέσα στα σπίτια τους και βέβαια την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν.

Ουσιαστικά βέβαια, η κυβέρνηση απαλλάσσει τον εαυτό της: Αυτή τους επέλεξε, αυτή τους κάλυπτε και αυτή βρισκόταν πίσω από τις αποφάσεις τους.

Δείτε την τροπολογία στο επίμαχο σημείο:

pronews.gr

Διαβάστηκε 599 φορές