Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 23:25

Βίντεο: Το αποκαλυπτικό δελτίο ειδήσεων του Pronews TV με όλα τα θέματα που σας κρύβουν οι άλλοι

Κυριαρχεί στην επικαιρότητα της ημέρας το «ξύλο» που έπαιξε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Δένδιας, αφού επισκέφθηκε και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε με τον κ. Τσαβούσογλου και συζήτησαν όλη την ατζέντα που η Τουρκία επιχειρεί να θέσει προς διαπραγμάτευση. Μεταξύ των θεμάτων ήταν η... τρομοκρατία, η αποστρατικοποίηση των ελληνικών νήσων, καθώς και η κατά την τουρκική πλευρά «τουρκική μειονότητα» της Θράκης. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, ως όφειλε, δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη και κατά τη συνέντευξη Τύπου πήρε το λόγο, θέτοντας πρακτικά δημόσια την πάγια ελληνική θέση, που περιορίζει το διάλογο στην ΑΟΖ και την υφαλοκρυπίδα. Προχώρησε ωστόσο και στην παραδοχή της στρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί ολέθριο μελλοντικά, καθώς αυτό έγινε δημόσια.

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα επεχείρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο περιστατικό κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου Δένδια - Τσαβούσογλου. «Ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια» φέρεται να είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, προφασιζόμενος το ζήτημα που προκάλεσε την αντίδραση Δένδια και που δεν είναι άλλο από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Στο μεταξύ, το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό, καθώς ο Νίκος Δένδιας τίναξε ουσιαστικά τις διερευνητικές στον αέρα, συμμορφούμενος στο προσφάτως ανακύψαν «δόγμα Καραμανλή», αποκλίνοντας από την «συναινετική» πολιτική που μέχρι σήμερα είχε χαράξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγχρόνως, όμως - και αυτό είναι που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό περισσότερο - ο Υπουργός Εξωτερικών έθεσε εαυτόν πρώτο στη λίστα της διαδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Δένδιας προσεκλήθη από τον Ερντογάν αντί του πρωθυπουργού και αυτό είχε ήδη θορυβήσει τους παροικούντες τη... «μητσοτακική Ιερουσαλείμ».

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αποτελεί άλλον έναν νέο πονοκέφαλο για το Μαξίμου. Η κ. Πελώνη όχι μόνον εμμένει στο να μην διαγράφει τα παλιά της tweets, όπου καθυβρίζει σημερινά μέλη της κυβέρνησης, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει αν εξακολουθεί να έχει αυτές τις απόψεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ζητούν την καρατόμησή της από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τέλος στα σενάρια περί «ρωσικών fake-news» σε σχέση με την διάρκεια της «θωράκισης» που παρέχει το εμβόλιο των Pfizer/Biontech έδωσε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρ Μπουρλά. Μέχρι 6 μήνες διαρκεί η προστασία από τις μεταλλάξεις του Κορωνοϊού δηλώνει ο ίδιος ο Μπουρλά, δικαιώνοντας τους Ρώσους, που είχαν πρώτοι αναφέρει αυτήν την... λεπτομέρεια. Μ' άλλα λόγια, όσοι Έλληνες έχουν κάνει τις δύο δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, θα πρέπει μετά από ένα εξάμηνο να εμβολιαστούν και με τρίτη δόση.

Δικαιώνεται το pronews.gr για την επιμονή που επέδειξε στην ανάγκη προμήθειας από τη χώρα μας του ρωσικού εμβολίου κατά του COVID-19, Sputnik-V. Το ρωσικό ερευνητικό ινστιτούτο Γκαμαλέγιεφ, που δημιούργησε το εμβόλιο, δημοσιοποίησε στοιχεία που εξηγούν την αποτελεσματικότητα του Sputnik-V, αλλά και την επικινδυνότητα των υπολοίπων «ανταγωνιστικών» εμβολίων. Δηλώνει δε έτοιμο να προμηθεύσει τη χώρα μας με μισό εκατομμύριο εμβόλια. Να θυμίσουμε ότι η παράδοση των εμβολίων της Johnson & Johnson πάγωσε από την ίδια την εταιρεία, επιβραδύνοντας αυτομάτως την εφαρμογή του σχεδίου «Ελευθερία», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση ήλπιζε να εμβολιάσει ταχέως το 75% του πληθυσμού της χώρας μας.

Σοκαριστική και συνάμα εξοργιστική ήταν η εικόνα της 49χρονης μητέρας, που οδηγήθηκε με χειροπέδες σήμερα στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή. Η συλληφθείσα είχε αρνηθεί να κάνει ο γιος της το απαιτούμενο self-test και είχε νωρίτερα μηνύσει τον Λυκειάρχη του σχολείου του, επειδή δεν επέτρεπε στο παιδί της να παρακολουθήσει τα μαθήματα. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός σε όλο του το μεγαλείο. Τελικά, η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, καθώς η δίκη ανεβλήθη, και αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο αποθεούμενη από υποστηρικτές της, οι οποίοι πανηγύριζαν ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.

Την ίδια στιγμή, γονείς απ' όλη την Ελλάδα κινητοποιούνται και προσφεύγουν νομικά κατά της απόφασης της κυβέρνησης να επιβάλει τα self-tests στους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες τη Δευτέρα. Ανάλογες αναμένεται να είναι και οι αντιδράσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίοι από την ερχόμενοι εβδομάδα θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε αυτούς τους «αυτοελέγχους».

Μία νέα ενέδρα θανάτου, ανάλογη με αυτή που οδήγησε στη δολοφονία Καραϊβάζ, αποσόβησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε έλεγχο που επιχείρησαν στη Νέα Ερυθραία. Δύο άνδρες με full-face κουκούλες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ με πολεμικό τυφέκιο κατά των αστυνομικών. Ευτυχώς, δε θρηνήσαμε κι άλλα θύματα. Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκαν τρεις κάλυκες από σφαίρες διαμετρήματος 7,62, που πιθανότατα προέρχονται από AK-47

Παραβιάζοντας τις ατομικές ελευθερίες και παρακάμπτοντας τις αποφάσεις των εθνικών δικαστικών αρχών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την εφαρμογή του «σχεδίου Μητσοτάκη» για «Διαβατήριο COVID-19». Πολύ σύντομα το εν λόγω πιστοποιητικό θα αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει κανείς σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

pronews.gr

Διαβάστηκε 692 φορές