Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 18:36

Σε πανικό η κυβέρνηση: Επιστρατεύει υπουργούς μετά το «αντάρτικο» των εμπόρων - Εκτάκτως σε Θεσ/νικη, Πάτρα, Κοζάνη

Τρεις υπουργοί μεταβαίνουν εκτάκτως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη μετά το «αντάρτικο» των εμπορικών συλλόγων

Οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη «τελειώνουν» κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, καθώς αποφάσισαν να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα τους, αγνοώντας τις απαγορεύσεις που τους επέβαλε η κυβέρνηση. 

Η κυβέρνηση για να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις επιστρατεύει υπουργούς, καθώς τρεις υπουργοί θα μεταβούν εκτάκτως την Κυριακή σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη.

Πρόκειται για τις τρεις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» και σύμφωνα με την εισήγηση των επιδημιολόγων, δεν θα ανοίξει σε αυτές τις περιοχές τη Δευτέρα το λιανεμπόριο όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Κατά τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, στην Πάτρα θα μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και άλλοι δύο υπουργοί σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός της αποστολής των υπουργών είναι να κατευναστούν οι έντονες αντιδράσεις δημάρχων, περιφερειαρχών και εκπροσώπων των εμπόρων και των επιμελητηρίων μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις περιοχές αυτές.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο, είναι η δήλωση του προέδρου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστα Ζαφειρόπουλου ότι οι καταστηματάρχες θα ανοίξουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα, χωρίς την παρουσία υπαλλήλων.

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε» λένε στη Θεσσαλονίκη

Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν οι καταστηματάρχες στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να μην μην λειτουργήσει η αγορά στο νομό την επόμενη Δευτέρα.

Όπως τόνισαν οι επαγγελματίες μιλώντας στο GRTimes.gr, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η ελπίδα που είχαν να σηκώσουν επιτέλους ρολά τη Δευτέρα – έστω και με αυστηρούς κανόνες – ξαφνικά χάθηκε, την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες όπως είναι οι απολυμάνσεις και ο καθαρισμός των καταστημάτων τους, αλλά είχαν παραγγείλει και εμπόρευμα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Οι ίδιοι τόνισαν την απόφαση τους να ανοίξουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα πάρα την απόφαση της κυβέρνησης για το αντίθετο. «Έχουμε συμφωνήσει να ανοίξουμε όλοι τα καταστήματά μας τη Δευτέρα με κάθε κόστος. Ο λόγος είναι ότι όλο αυτό που ζούμε είναι καταστροφικό και πλέον έχουμε φτάσει στα όριά μας και δεν αντέχουμε άλλο», σημείωσε μιλώντας στο GRTimes.gr, η εκπρόσωπος των επαγγελματιών στο Δήμο Παύλου Μελά και ιδιοκτήτρια τριών καταστημάτων με είδη ένδυσης, Ιφιγένεια Τοσίδου.

«Περιμέναμε όλοι να ανοίξουμε, έχουμε πάρει το εμπόρευμα μας, έχουμε τακτοποίηση τα καταστήματα μας, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μας λένε ότι δεν θα ανοίξετε. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί και θα ανοίξουμε τη Δευτέρα», ξεκαθάρισε.

Στο σημείο όπου πραγματοποιείται η διαμαρτυρία βρέθηκε από νωρίς και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος τόνισε μιλώντας στο GRTimes.gr ότι οι επαγγελματίες, μετά τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει το άνοιγμα των επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, είναι αναστατωμένοι.

«Υπήρχε μια χαρούμενη προσμονή τις προηγούμενες ημέρες για το δευτεριάτικο άνοιγμα και η αντίστοιχη προετοιμασία με προμήθειες προϊόντων. Αυτό ξαφνικά χθες σταμάτησε και έχει δημιουργήσει αυτή την αναστάτωση.

Όπως είπε στη συνέχεια ο δήμαρχος, “ένα χρόνο τώρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους με κάποια διαλείμματα, θεωρώ ότι τα οικονομικά των νοικοκυριών τους είναι σε άσχημη κατάσταση και τα χρέη των επιχειρήσεων τους μεγαλώνουν. Δεν παραγκωνίζουμε το γεγονός της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης η οποία βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες, όμως από την άλλη θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην υγειονομική κρίση και την οικονομική που δημιουργείται σε αυτούς τους επαγγελματίες ώστε να λυθεί το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Δεμουρτζιδης.

Την οργή του για το μη άνοιγμα της αγοράς στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, εκφράζει την έντονη αντίδραση του.

Ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής: «Πολίτες Β Διαλογής δεν είμαστε».

«Το κράτος έβλεπε το πρόβλημα με τις κλίνες ΜΕΘ στην Αθήνα και πρόσθετε συνέχεια νέες κλίνες. Για τη Θεσσαλονίκη υπήρχε άλλο σχέδιο γιατί δεν περίσσευαν χρήματα από τους φόρους μας για ανάλογες κλίνες, έστελνε λοιπόν από τη Δευτέρα τις κάμερες στο στενό κομμάτι της παλιάς παραλίας που χωράνε μέχρι 4 άτομα μαζί για να δείξει το “πρόβλημα” που ερχόταν. Δε θα το φάμε και αυτή τη φορά.. Βρείτε κλίνες ΚΑΙ ΕΔΩ και ανοίξτε την αγορά αλλοιώς το μελλοντικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με των εκλογών αυτής της βδομάδας στον Αθλητισμό...».

andreasmandrinos 3 4 2021

pronews.gr

Διαβάστηκε 773 φορές