Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:04: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 20:27

Η κυβέρνηση μετέτρεψε την ΕΛ.ΑΣ σε όργανο επιβολής «κεφαλικού» φόρου: Καρατομήθηκε διοικητής για μειωμένα πρόστιμα!

«Καρατομήθηκε» διοικητής ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη για μειωμένα πρόστιμα για τον κορωνοϊό!

Επιβεβαιώνονται τα όσα έχουν καταγγείλει τους προηγούμενους μήνες αρκετοί αστυνομικοί, καθώς η κυβέρνηση έχει μετατρέψει και επισήμως την Ελληνική Αστυνομία σε όργανο επιβολής «κεφαλικού» φόρου. 

Από τον Νοέμβριο σας είχαμε αναφέρει στο pronews.gr πως η κυβέρνηση ουσιαστικά έχει μετατρέπει την ΕΛ.ΑΣ από όργανο καταστολής του εγκλήματος σε... φοροεισπράκτορα, ο οποίος επιβάλει πρόστιμα σε πολίτες που δεν τηρούν τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό. 

Έτσι αποφασίστηκε απομάκρυνση-τιμωρία για τον διοικητή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη, αφού του καταλογίστηκε ότι οι άντρες του είχαν μειωμένη απόδοση και επέβαλαν ελάχιστες κλήσεις-πρόστιμα, στους Θεσσαλονικείς που ξεχύνονται στην παραλιακή ζώνη του Λευκού Πύργου προκειμένου να νιώσουν ελεύθεροι.

Με απόφαση μάλιστα του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, ο διοικητής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αποσπάστηκε παραδειγματικά για τρεις μήνες σε υπηρεσία γραφείου, στο τμήμα διοικητικών εξετάσεων.

Ο αστυνόμος διοικούσε την ΔΙΑΣ τα τελευταία τρία χρόνια.

Ελέγχους στα «τυφλά» στην Κέρκυρα

Στα μέσα Μαρτίου πάντως ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας Νίκος Μποζίκης προχώρησε με δηλώσεις του σε σημαντικές καταγγελίες, αναφέροντας ότι το υπουργείο δίνει εντολή για αυξημένες κλήσεις στα τυφλά χωρίς να ενδιαφέρεται για την ουσιαστική τήρηση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών κατήγγειλε πως ο ίδιος ο υπουργός έχει δώσει εντολή «φέρτε παραβάσεις» για τον κορωνοϊό, ενώ οι ντόπιοι υψηλά ιστάμενοι προχωρούν σε bullying κατά των αστυνομικών, βάζοντας μάλιστα και πλαφόν.

pronews.gr

Διαβάστηκε 575 φορές