Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 18:56

Τσίπρας προς κυβέρνηση: Κάνει το λιοντάρι με ιδιώτες γιατρούς, την πάπια με κλινικάρχες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε με υψηλούς τόνους στη σύμβαση με τη Cisco και στη δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Η κυβέρνηση «έχει χάσει την μπάλα και κάθε ηθική πυξίδα στο θέμα της πανδημίας», κατήγγειλε πριν από λίγη ώρα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την ότι «κάνει το λιοντάρι με τους ιδιώτες γιατρούς και την πάπια με τους ιδιώτες κλινικάρχες».

Όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν περιορίστηκε μόνο στις κυβερνητικές ευθύνες για την πανδημική κρίση αλλά κατά την παρέμβασή του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το «Ελληνικό» αναφέρθηκε με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σε δύο τεράστια σκάνδαλα όπως τα χαρακτήρισε:

Την σύμβαση με την εταιρία Cisco και την διάθεση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, αλλά και τις εξελίξεις με την δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς για την οποία προειδοποίησε με νόημα: «Εσείς που στήνετε Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς σας αντιπάλους να έχετε υπόψη σας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα φροντίσει όλες οι ευθύνες πολιτικές ή και ποινικές να αποδοθούν», σημειώνοντας παράλληλα: «Αυτό που σχεδιάζετε λέγεται στα καφενεία ληστεία και στα νομικά στέκια απιστία καραμπινάτη».

Εμμέσως πλην σαφώς λοιπόν άφησε να εννοηθεί ότι με την σχεδιαζόμενη από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τις περίφημες καταγγελίες Καλογρίτσα θα υπάρξει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Πριν από λίγη ώρα δε, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε στη Βουλή αίτημα για την Σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων αναφορικά με την Τράπεζα Πειραιώς και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Για την πανδημία είπε πως «έχει ξεφύγει, αλλά ταυτόχρονα έχει ξεφύγει και η κυβέρνηση καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας που όλα τα κόμματα αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τής φωνάζουν ότι κάνει λάθος, δεν συναισθάνεται τί πραγματικά συμβαίνει». Αναφερόμενος στο θέμα των επιτάξεων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «κάνετε τους νταήδες με τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά με τους κλινικάρχες όλα μέλι γάλα.

Το λιοντάρι στον ιδιώτη γιατρό και την πάπια στους κλινικάρχες» για να τονίσει πως τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια «χαίρουν ασυλίας» και μένουν χωρίς περιστατικά covid , ενώ είναι απολύτως εφικτό να περιθάλψουν ανθρώπους που είναι στη διαδικασία αποκατάστασης. Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι εδώ και έναν χρόνο δεν έχει γίνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού στα δημόσια νοσοκομεία και διερωτήθηκε: «Όταν πρόκειται για αναθέσεις είστε πρώτοι στις ΠΝΠ τώρα για τους γιατρούς γιατί δεν κάνετε μία ΠΝΠ για να προσληφθούν αύριο το πρωί και κάνετε αυτό το θέατρο με την επίταξη»;

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Cisco o Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως επί έναν χρόνο η κυρία Κεραμέως αρνείτο να δώσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης την σύμβαση και «μάς έλεγε ελάτε στο γραφείο μου να σάς τη δείξω, σαν να μην υπάρχουν κοινοβουλευτικοί θεσμοί και δεν ήταν υποχρεωμένη να την αναρτήσει στη “Διαύγεια”. Όμως όταν η σύμβαση αναγκάστηκε να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο «προφανώς κατάλαβε ότι θα την τσιμπήσουμε και στα μουλωχτά την ανάρτησε στο site του υπουργείου Παιδείας για να κερδίσει χρόνο».

Αυτή η σύμβαση συνέχισε αποδεικνύει ότι και 2 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν ανάθεση στην Cisco, ενώ το υπουργείο έλεγε ότι ήταν δωρεάν, και τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών έγιναν δώρο στην εταιρεία. Συνέχισε λέγοντας πως «είναι τεράστιο σκάνδαλο, τα δύο εκατομμύρια της ανάθεσης δεν είναι τίποτα, έχει κάνει και η κυρία Νικολάου που έχει φάει και τα πόμολα, στις φυλακές».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα η υπουργός θα ήταν υποχρεωμένη να υποβάλει την παραίτησή της, όμως «δεν είναι η κ. Κεραμέως το πρόβλημα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης καθώς ήξερε για να μην πω ότι έδωσε εντολή για να γίνει αυτό».

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr