Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  3:38: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 18:41

Βολές ΝΔ κατά Τσίπρα: Από τους νεοαγανακτισμένους έως τους διασωληνωμένους, ένας μήνας δρόμος

“Από τους νεοαγανακτισμένους και τις συγκεντρώσεις στις οποίες καλούσε ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας το ρίσκο, ως τους διασωληνωμένους, ένας μήνας δρόμος” σχολιάζει η Ν.Δ.

Τις συγκεντρώσεις “στις οποίες καλούσε κόσμο ο κ. Τσίπρας” με τους διασωληνωμένους στα νοσοκομεία συνέδεσε η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα σε σχόλιο του, το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει:

“Από τους νεοαγανακτισμένους και τις συγκεντρώσεις στις οποίες καλούσε ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας το ρίσκο, ως τους διασωληνωμένους, ένας μήνας δρόμος”.

Τσίπρας: Αντί για προσλήψεις κάνουν επιτάξεις στο “και πέντε”

Η ανακοίνωση απαντά στη δήλωση που έκανε ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου μίλησε για “εικόνα κατάστασης πολέμου” στα νοσοκομεία της Αττικής και για κυβέρνηση “χωρίς σχέδιο”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε το ερώτημα: “Τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;”. Ρώτησε γιατί έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν προσέλαβε γιατρούς με τις συγκεκριμένες ειδικότητες και τώρα “τρέχει” να επιτάξει 200 γιατρούς, προσθέτοντας ότι ανακοίνωσε επίταξη ιδιωτών γιατρών στο “και πέντε” και “χωρίς σχέδιο”.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει covid free τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια επιλέγοντας να μη συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της Υγείας και πως “όταν κάποιες μικρές μονάδες επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο κάνοντας δώρο -ουσιαστικά- στην ιδιωτική πρωτοβουλία”.

Πηγή: thetoc.gr