Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:53: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 21:24

Τροχαίο στη Βουλή: Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ καταδικάζει τη συμπεριφορά του τροχονόμου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κάνει λόγο για “καταδικαστέα συμπεριφορά τροχονόμου”, έξω από τη Βουλή και μετά το τροχαίο δυστύχημα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 και για το μείζον θέμα του δυστυχήματος έξω από τη Βουλή στο οποίο εμπλέκεται υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη.

“Έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή”, είπε ο κ. Χρονόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως ο διανομέας είχε φραστικό επεισόδιο με τροχονόμο, κάτι που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις, με τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ να καταδικάζει τη συμπεριφορά του τροχονόμου, διαβεβαιώνοντας ότι θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

“Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες”, τόνισε ο κ. Χρονόπουλος. “Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα”, υπογράμμισε ακόμη

Εκτός από την κατάθεση του διανομέα έχουν ληφθεί και άλλες καταθέσεις ενώ αναζητείται και ένας οδηγός ταξί ο οποίος βρισκόταν στο σημείο.

Όσο για το άλλο μεγάλο θέμα, αυτό της καταγραφής του συμβάντος από κάμερες ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό ενώ έγινε και αιμοληψία στον αστυνομικό που οδηγούσε και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός

Μιλώντας ο κ. Χρονόπουλος για το θέμα της μη συλληψης του εμπλεκόμενου οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, εξήγησε ότι σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία της τροχαίας, όταν δεν είναι θανατηφόρο το τροχαίο, δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα αλκοτέστ και εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, αυτός δεν συλλαμβάνεται. Αυτό γίνεται ανεξαρτήτως της ιδιότητας του οδηγού, εξήγησε παρακάτω.

Πάντως, ο κ. Χρονόπουλος παραδέχθηκε πως ήταν η μεγάλη ανταπόκριση των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι αναπαρήγαγαν και σχολίασαν μαζικά το συμβάν, εκείνη που ανάγκασε την αστυνομία να προχωρήσει σε ανακοίνωση. Ο κ. Χρονόπουλος είπε χαρακτηριστικά, “γι αυτόν τον λόγο έχουμε εκδώσει και ανακοίνωση”.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει την “αμέριστη συμπαράσταση όλης της ελληνικής αστυνομίας στην οικογένεια του Ιάσονα , ευχόμενος “δύναμη και ό, τι καλύτερο για την οικογένεια αυτή”.

Πηγή: thetoc.gr