Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:17: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 19:15

Στην Βουλή το θέμα της ανάπτυξης της λίμνης Κρεμαστών, Βορειοανατολικής Αιτωλ/νίας και Δυτικής Ευρυτανίας

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο επικεφαλής του κόμματος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα τη λίμνη Κρεμαστών και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ευρυτανίας και Βορειοανατολικής Αιτωλ/νίας.

Ολόκληρο το περιεχόμενο της ερώτησης:

“Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Η περιοχή της λίμνης των Κρεμαστών, η οποία βρίσκεται μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, βρίθει ομορφιάς και γονιμότητας και πληροί τις προοπτικές παραγωγικής απόδοσης και ανάπτυξης. Μετά την δημιουργία της τεχνητής λίμνης, η περιοχή απέκτησε το προσόν του δυνητικού τουριστικού αναπτυξιακού προϊόντος, που θα κινούσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών για να απολαύσουν την παρθενική ομορφιά της φύσεως σε όλο της το μεγαλείο.

Ο κάθε επισκέπτης, με μία βόλτα κατά μήκος της λίμνης, θα απολάμβανε την ηρεμία της και όλο το μεγαλείο της γύρω περιοχής, με ποικιλία δέντρων και ζώων, που ζουν ελεύθερα και βόσκουν παραπλεύρως των λόφων και των φαραγγιών. Μια μελέτη δράσεων διευκόλυνσης της πρόσβασης στο χώρο της λίμνης, με διαμόρφωση των χώρων στάσης και αναψυχής σε διάφορα μέρη στον περιφερειακό δρόμο της λίμνης, με πρόβλεψη για ηλεκτρικό φωτισμό και ανάλογη προβολή, θα έσφυζε ο τόπος από ζωή στα γύρω χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας. Θα υπήρχε αθρόα προσέλευση επισκεπτών και τουριστών στην λίμνη και θα προσέρχονταν περιηγητές για να απολαύσουν την ομορφιά του τόπου, την φιλοξενία στα χωριά και τις υπέροχες εκκλησίες της, ενώ θα γέμιζαν ξανά τα σπίτια των ντόπιων, έστω και εποχιακά για διακοπές. Θα δημιουργούνταν, κατά το κοινώς λεγόμενο, αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, γεγονός που θα προκαλέσει κλιμακωτά ανάπτυξη σε όλη τη Δυτική Ευρυτανία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Υπάρχει προοπτική εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάδειξης, διαχείρισης και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών, γεγονός που θα επέφερε πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο στους κατοίκους των παραλίμνιων τοπικών κοινοτήτων αλλά και σε όλους όσους κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας και Βορειοανατολικής Αιτωλοακαρνανίας;

Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να επιτευχθεί αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, με σκοπό την ουσιαστική αναβάθμιση και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης παραλίμνιας περιοχής της λίμνης των Κρεμαστών και ποιες θα ήταν αυτές;”

sinidisi.gr