Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 20:01

Σκάνδαλα, οικονομική καταστροφή και αποτυχία lockdown «κλειδώνουν» κάλπες μέχρι τον Σεπτέμβριο

«Ζαλισμένοι» στην κυβέρνηση από το σκάνδαλο παιδοφιλίας που αγγίζει τον σκληρό πυρήνα της, αλλά και από την αποτυχία του lockdown που «καίει» το τελευταίο χαρτί για άρση ορισμένων από τα δρακόντεια μέτρα που έχουν επιβληθεί, χωρίς και πάλι αποτέλεσμα, πλέον επεξεργάζονται τις τελευταίες «λεπτομέρειες» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή εναλλακτικά στην δημιουργία συνθηκών για εύρεση «αποστατών« βουλευτών από κόμματα της αντιπολίτευσης για να την στηρίξουν.

Ειδικά η αποτυχία του lockdown που επιβεβαιώνει τους επιστήμονες που τόνιζαν ότι απλά θα χειροτερεύσει παρά θα βελτιώσει την κατάσταση, είναι παροιμιώδης.

Και ενώ στην κυβέρνηση ήθελαν «εδώ και τώρα» άνοιγμα του λιανεμπορίου για να ξεχαστούν τα σκάνδαλα, είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρι τις 8 Μαρτίου. Όχι ότι θα αλλάξει τίποτα, φυσικά...

Ενώ πλησιάζουμε στο τέλος του Φεβρουαρίου και παρά τις καλές καιρικές συνθήκες σχεδόν όλου του χειμώνα, με εξαίρεση το τριήμερο της κακοκαιρίας της «Μήδειας», έχει φτάσει ο αριθμός των θυμάτων στα 6.321 από τις παρενέργειες του κορωνοϊού (έτσι μας λένε, τουλάχιστον) και το τελευταίο 24ωρο στην Αττική εντοπίστηκαν 1.047 νέες μολύνσεις! 

Αριθμός-ρεκόρ που καταδεικνύει από μόνο του την αποτυχία του lockdown (δεν είναι βέβαια ελληνικό το φαινόμενο, απλά -και σε αυτό-αντιγράφουμε).

Βέβαια, επειδή είναι ικανοί για να ανεβάσουν τα κρούσματα να έχουν «κατασκηνώσει» τα συνεργεία ελέγχου σε περιοχές Ρομά ή παράνομων μεταναστών στο κέντρο, αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα, αφού είναι άγνωστες οι ευρύτερες πολιτικές σκοπιμότητες των ανακοινώσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι για να «πετύχουν» το νούμερο ο αριθμός των διενεργηθέντων τεστ κορωνοϊού είναι επίσης ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί έως σήμερα, αγγίζοντας τις 55.000!

Πρόκειται για την πρώτη ημέρα από την έναρξη της πανδημίας που η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας καταγράφει τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε ένα εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από το σύνολο των 2.147 κρουσμάτων, 1.047 εντοπίζονται στην Αττική, με το κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά να έντυπωσιακές επιδόσεις. Το κέντρο της πρωτεύουσας καταγράφει 285 νέες μολύνσεις, ενώ ο Πειραιάς 259.

Τυχαίο ότι εκεί διαμένει ο όγκος των παράνομων μεταναστών;

Αντίστοιχα και στα δυτικά προάστια, περιοχές των Ρομά, εντοπίστηκαν 140 νέες μολύνσεις.

Κατόπιν όλων αυτών οι εκλογές πλέον «μυρίζουν» έντονα και η όλη κινητικότητα του επιτελείου του Μαξίμου αυτό δείχνει. Κάθε μήνας που περνάει υπολογίζεται ότι η κυβέρνηση έχει απώλειες της τάξης του 0,5%, ρυθμός που αν διατηρηθεί θα την ρίξει από το 32-33% που στην καλύτερη περίπτωση θα αποσπούσε αν γίνονταν τώρα εκλογές, στο 27% στο τέλος του χρόνου.

Αυτό θέλουν  να αποφύγουν και συγκεντρώνουν στοιχεία για σκάνδαλα επί ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίηση των «δεξιών» ανακλαστικών των ψηφοφόρων που ήδη «λοξοκοιτούν» προς άλλα δεξιά κόμματα.

Η οικονομική εξαθλίωση των πολιτών είναι εδώ και όσο περνά ο καιρός θα γίνεται εντονότερη, στο μέτωπο με τη Τουρκία η επιμονή στις διερευνητικές ενώ το ερευνητικό TCG Cesme σαρώνει το Αιγαίο, στέλνει μήνυμα «Όλα τα συζητώ» στην Άγκυρα και η πολιτική στο μεταναστευτικό που έχει γεμίσει ολόκληρη την Ελλάδα με πόλεις παράνομων μεταναστών προκαλεί οργή στις τοπικές κοινωνίες.

Κορωνοϊού, λοιπόν, επιτρέποντος, από τον Μάϊο μέχρι τον Σεπτέμβριο στήνονται κάλπες για να αποφευχθούν «τα χειρότερα». Κάλπες, για μία ή και για δύο εκλογικές μάχες...

pronews.gr

Διαβάστηκε 635 φορές