Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 21:25

Απίστευτη βία έξω από το ΑΠΘ: Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ χτυπούν και σέρνουν στο δρόμο φοιτητή (βίντεο)

Απίστευτες είναι οι σκηνές που διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (22.02) έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, όπου ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομία και φοιτητές.

Συγκεκριμένα, φοιτητές είχαν καταλάβει την πρυτανεία του ΑΠΘ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο Κεραμέως, με αποτέλεσμα ο πρύτανης να ζητήσει επέμβαση, η οποία κατέληξε σε επεισόδια με χημικά, τουλάχιστον 30 προσαγωγές, λιποθυμία μιας γυναίκας και εικόνες σαν αυτές που ακολουθούν.

Βίντεο και φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, καταγράφουν καρέ καρέ την αστυνομική βία σε βάρος ενός από τους φοιτητές.

Ο άνδρας είναι πεσμένος στο δρόμο, χωρίς μπλούζα και φωνάζει στους αστυνομικούς. Από πάνω του είναι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί και όταν τον νεαρό πλησιάζουν τρία άτομα κάποιος ψεκάζει με χημικά και επικρατεί πανζουρλισμός.

Οι αστυνομικοί παίρνουν τον νεαρό σηκωτό και σε ένα σημείο, ενώ τον απομακρύνουν, η πλάτη και το κεφάλι του σέρνονται στο δρόμο!


Την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ζητάει το ΚΚΕ, το οποίο καταλογίζει ευθύνες στην πρυτανεία του Αριστοτελείου για την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Πανεπιστημίου.

«Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματά του. Σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από κάλεσμα της πρυτανείας εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ για να διαλύσουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που ζητούσαν το άνοιγμα των σχολών και την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως επίσης και τη μη εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές φοιτητών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν πολύ γρήγορα. Ο πραγματικός στόχος του νέου νόμου δεν είναι η “εγκληματικότητα” μέσα στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην πολιτική τους», επισημαίνει.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία» σε βάρος φοιτητών μέσα στο ΑΠΘ.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και προέβησαν σε προσαγωγές φοιτητών. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία, η οποία αποτελεί έκφραση της αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης και την κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και των δημοκρατικών ελευθεριών», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει ακόμη πως ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ζητάει «την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία».

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 679 φορές