Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:13: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 20:12

Mέγγενη σκανδάλων και lockdown συνθλίβει την κυβέρνηση: Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις για τα νέα κόμματα

ατάρρευση σε όλες τις δημοσκοπήσεις που δεν γίνονται «για τα μάτια του κόσμου» παρουσιάζει η εικόνα της κυβέρνησης στην πρόθεση ψήφου, όσο και να προσπαθούν οι δημοσκοπικές εταιρείες με στενή σχέση με το Μαξίμου ή τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να συγκαλύψουν την κατάρρευση αυτή.

Βέβαια, ακόμα και σε όσες δημοσιοποιούνται, και δίνουν παρά περί το 38% (!) στην κυβέρνηση σε πρόθεση ψήφου «αφαιρούν« πλέον ένα συμπαγές 20% και πλέον «αναποφάσιστων», οι οποίοι βέβαια κατά κύριο λόγο είναι αρνητικές ψήφοι που απλά τοποθετούνται σε αυτή την κατηγορία ώστε να «μαγειρευτεί» το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεδομένα που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάρρευση είναι συγκεκριμένα:

1. Τα αδιέξοδα lockdown «κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση» των χωρών της δυτικής ΕΕ που έχει διαλύσει την οικονομία. Δεν προσέφεραν σε τίποτα πέρα από την οικονομική διάλυση. Οτι είχε προβλέψει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, ο Ελληνοαμερικανός Γ.Ιωαννίδης, αυτό συνέβη: «5.000-10000 νεκροί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και οικονομική διάλυση». Σε οικονομικό επίπεδο η καταστροφή που έχει προκληθεί στην χώρα σε εμφανίζεται σε καμία από τις χώρες του όμορου περίγυρου (Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια), με την Τουρκία να παρουσιάζει οικονομική «έκρηξη» στο δ' τρίμηνο του 2020 και να γράφει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και στις αρχές του 2021, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

2. Η ανεμελιά της Πάρνηθας, το γλέντι στην Ικαρία και ο καφές στο Da Capo εν μέσω της κακοκαιρίας «Μήδεια», έχουν τραυματίσει ανεξίτηλα την εικόνα του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη: Παραβιάζει συστηματικά όλους τους σκληρούς κανόνες που ο ίδιος έθεσε και βασανίζουν τον λαό

3. Μακεδονία, λόγω Σκοπιανού και μεταναστευτικού, Έβρος και νησιά Αν.Αιγαίου, η δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης αγγίζει μέχρι και το 50% των ποσοστών που είχε λάβει τον Ιούλιο του 2019.

4. Επιπλέον «καταστροφή» του ήδη τραυματισμένου προφίλ προσέφερε η πρόσφατη «διαχείριση» της κακοκαιρίας «Μήδεια» και το αυθαίρετο κλείσιμο της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας προκειμένου να μην πληρωθούν ρήτρες από εταιρεία συγγενικού του υπουργικού κύκλου προσώπου.

5. Η επί τρις εβδομάδες απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου του παιδοφιλίας από τον αγαπημένο του Μαξίμου, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου  Δ.Λιγνάδη και η σύνδεσή του με ΜΚΟ του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος

Σε ότι αφορά το ερώτημα «Και που θα πάνε οι ψήφοι που είχαν ψηφίσει το 2019 τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη», είναι σαφές από όλες τις δημοσκοπήσεις ότι ο κύριος όγκος των «κοψοχέρηδων» ακόμα δεν έχει βρει το πολιτικό σχήμα που θα επιθυμούσε να εκφράσει την αποδοκιμασία του.

Ένα ισχυρό πολιτικό σχήμα που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ισχυρός παράγοντας συσπείρωσης και ολικής αποδόμησης του κυβερνητικού αφηγήματος που ξεκίνησε από την «κυβέρνηση των αρίστων» και καταλήγει στην «κυβέρνηση που συγκαλύπτει παιδόφιλους».

Εντούτοις καταγράφεται μια πρώτη σαφής παρουσία στο επόμενο κοινοβούλιο το πολιτικό σχήμα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» του Γ.Τράγκα και του Ν,Νικολόπουλου, χωρίς να υποχωρούν ιδιαίτερα τα ποσοστά της "Ελληνικής Λύσης" του Κ.Βελόπουλου, ενώ έχει αρχίσει να καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις πλέον και  κοινός σχηματισμός των Φ.Κρανιδιώτη-Θ.Τζήμερου με ένα σταθερό 1,5-2% και πάντα παραμένει μια "μασίφ" δύναμη το ποσοστό περί του 2-3% των πρώην ψηφοφόρων του «Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή» που δεν ξέρουμε αν και πώς θα εκφραστεί στις εκλογές.

Ακόμα και εν αναμονή πάντως ενός μεγαλύτερου σχηματισμού-μαγνήτη, οι παραπάνω αρκούν για να πιέσουν και κάτω από το 30% η ΝΔ, η οποία έτσι ή αλλιώς στις επόμενες εκλογές θα έχει να «αντιμετωπίσει» την απλή αναλογική και θα φανεί αν έχει την δύναμη ή την δυναμική, να πάει σε δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη, ένα μήνα μετά.

Αν εξακολουθήσει αυτή η τάση οργής και αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει ότι «τσιμπά» από τις απώλειες της ΝΔ περί τα τέλη Μαρτίου πιθανόν να έχει ανατραπεί συνολικά το πολιτικό σκηνικό με τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά να παίρνει «κεφάλι» να έρχεται «στα ίσα» του έναντι της ΝΔ

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχαμε αποκαλύψει σε δημοσίευμα μας εδώ στο pronews.gr του προηγούμενου μήνα, η δημοσκοπική διαφορά είναι περί το 4% με την ΝΔ να βρίσκεται σε πραγματικά επίπεδα πρόθεσης ψήφου μέχρι το 32-33% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 28-29%.

Αυτά τον προηγούμενο μήνα, πριν ξεσπάσουν όλα τα παραπάνω και πριν κλείσει ακόμα το λιανεμπόριο.

Χαρακτηριστικό του πανικού που καταλαμβάνει πλέον με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα είναι ότι παρά τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων (που βασίζονται σε ξένα μοντέλα που έχουν αποτύχει παταγωδώς στην Ελλάδα), την ανυπαρξία ΜΕΘ, η κυβέρνηση να έχει ειλημμένη την απόφαση να ανοίξει το εμπόριο είτε με την μέθοδο του click away ή πιο πιθανό το click inside.

Τουλάχιστον αυτό ζητούν υπουργοί που βλέπουν την πραγματική κατάσταση όπως ο υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης, αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που βλέπει το κύρος του να έχει τρωθεί μεταξύ των «δεξιών» ψηφοφόρων του και το πολιτικό του γραφείο δέχεται καθημερινά δεκάδες οργισμένα τηλέφωνα από πρώην ψηφοφόρους του,.

Το σύνθημα πλέον που επικρατεί στο Μαξίμου είναι «ή ανοίγουμε την αγορά ή κλείνουμε την κυβέρνηση» και είναι χαρακτηριστικό της λαϊκής οργής που έχει μετατραπεί σε μέγγενη για την κοινωνική πλειοψηφία.

pronews.gr

Διαβάστηκε 698 φορές