Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:22: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 20:11

Α.Πατέλης: Ο επικεφαλής οικονομικών συμβούλων του Κ.Μητσοτάκη θέλει να παντρευτεί και στην Ελλάδα τον... σύζυγό του!

Της ανωμαλίας το ανάγνωσμα

Την ώρα που το σκάνδαλο παιδοφιλίας και κακοποίησης ανήλικων παιδιών του διορισμένου από το Μαξίμου πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σαρώνει την κυβέρνηση που τον κάλυπτε με όλους τους τρόπους (και με όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ) επί τρεις εβδομάδες, ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, θεώρησε ότι είναι σωστό να μιλήσει δημοσίως για τον σύντροφό του, τον «γάμο» τους και την καθημερινότητά του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξανδρος Πατέλης είναι επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη και είναι ο δεύτερος δηλωμένος gay στην κυβέρνηση, μετά τον υφυπουργό Πολιτισμού και στενό φίλο του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκου Γιατρομανωλάκη. Μάλιστα δημοσιεύεται και φωτό από τον πρώτο του γάμο στο εξωτερικό.

Ας δούμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα την συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά»:

- Πώς γνωριστήκατε με τον σύντροφό σας και πού; Με τι ασχολείται;

«Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε στο Λονδίνο το 2004. Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Εξι μήνες μετά, μετακομίσαμε στο ίδιο σπίτι και έκτοτε είμαστε μαζί. Στα χαρτιά δεν ταιριάζουμε, διότι είναι πιανίστας κλασικής μουσικής και εγώ οικονομολόγος. Ομως κάνουμε εξαιρετική παρέα και μας αρέσει να είμαστε μαζί, πώς να το πω. Πολλές φορές προτιμάω να είμαι μαζί του αντί με φίλους και με παρεξηγούν».

- Πότε πήρατε την απόφαση να επισημοποιήσετε τη σχέση σας; Γιατί νιώσατε αυτή την ανάγκη; Οι γονείς σας ήταν στο πλευρό σας;

«Παντρευτήκαμε το 2009 στο Λονδίνο. Ηταν μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου. Είχαν έρθει γονείς και οικογένεια από την Ελλάδα. Οι γονείς μου ήταν πάντα στο πλευρό μου. Ηρθαμε στην Ελλάδα μετά τον γάμο και το 2017 κάναμε και σύμφωνο συμβίωσης. Ο Μιχάλης έχει μάθει ελληνικά και του αρέσει η ζωή εδώ. Είναι η πατρίδα του».

- Θα θέλατε να παντρευτείτε και στην Ελλάδα;

«Προφανώς. Προσωπικά, πιστεύω στον θεσμό του γάμου. Φαντάζεσαι να είσαι ερωτευμένος με κάποιον ή κάποια και να μην μπορείς να μοιραστείς την ευτυχία σου με τους φίλους και την οικογένειά σου; Στους αναγνώστες σας λέω "Θυμηθείτε την ημέρα του γάμου σας, τα συναισθήματα που είχατε". Δεν πρόκειται απλώς για ένα χαρτί».

- Παιδιά θέλετε να αποκτήσετε;

«Το θέμα των παιδιών το συζητήσαμε νωρίς στη σχέση μας και για διάφορους λόγους το αποκλείσαμε. Ωστόσο, η δημόσια συζήτηση περί υιοθεσίας από ΛΟΑΤΚΙ στην Ελλάδα παραβλέπει κάτι σημαντικό: Παιδιά ΛΟΑΤΚΙ γονιών υπάρχουν ήδη. Και μάλιστα πολλά. Απλώς δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα.

- Αισθάνεστε άνετα να μιλάτε για την προσωπική σας ζωή;

«Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από όσους έχετε πάρει συνέντευξη έχουν απαντήσει σε προσωπικές ερωτήσεις για την οικογένειά τους. Δεν βρίσκω λόγο να μην το κάνω και εγώ».

pronews.gr