Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:24: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 11:47

Πλημμύρες «πνίγουν» την Τζακάρτα, εκατοντάδες άνθρωποι άστεγοι

Πάνω από 1.300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, καθώς η χώρα βρίσκεται στο έλεος των μουσώνων.

Περίπου 1.380 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις νότιες και ανατολικές περιοχές της πόλης, όπου ζουν 10 εκατ. άνθρωποι, αφού τα νερά έφθασαν σε ύψος 1,8 μέτρου σε κάποιες περιοχές. Προς το παρόν, σύμφωνα με τον Σάμπντο Κουρνιάντο, επικεφαλής στην υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τζακάρτα, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Οι εικόνες που έρχονται από την Ινδονησία είναι τρομακτικές, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούν να μετακινηθούν σε πλημμυρισμένους δρόμους, αυτοκίνητα να έχουν βυθιστεί στα νερά και ομάδες έρευνας και διάσωσης απομακρύνουν ηλικιωμένους σε φουσκωτές βάρκες.

«Έχουν επηρεαστεί 200 γειτονιές, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία», δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Τζακάρτα, ενώ ανακοίνωσε ότι σε όλη την πόλη έχουν ανοίξει πάνω από 20 καταφύγια για τους πλημμυροπαθείς.

Οι πλημμύρες επιτείνουν το πρόβλημα της πανδημίας στην Ινδονησία, η οποία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων λόγω της COVID-19 στη Νοτιοανατολική Ασία, την ώρα που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομική ύφεση.

Πηγή: efsyn.gr
Φωτογραφία: AP Photo/Dita Alangkara