Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 19:38

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ: Πήγαν να περάσουν στην Βουλή εν μέσω πανδημίας την αναγνώριση εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα!

Απίστευτο αλλά εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση προσπάθησε να  περάσει «στη ζούλα» ότι στην Ελληνική επικράτεια υπάρχουν «εθνικές μειονότητες»!

Καμία σύμβαση δεν υπάρχει που να αναγνωρίζει στην Ελλάδα την ύπαρξη ξένης εθνικής μειονότητας!

Αν όμως ψηφιζόταν το σχετικό άρθρο τότε άνοιγαν διάπλατα οι πόρτες για την αναγνώριση της τουρκικής μειονότητας, την αλβανικής μειονότητας, φυσικά της Μακεδονικής μειονότητας κι έχει ο Θεός σε πόσες ακόμα. Στο τέλος η μοναδική μειονότητα θα ήταν η ελληνική μειονότητα!

Το κόλπο που απεργάστηκαν ήταν πραγματικά πολύ έξυπνο: Μετέτρεπαν την Ελλάδα σε πολυεθνικό κράτος, παρά την αντισυνταγματικότητα του σχετικού άρθρου, αφού όποιος ήθελε αυτοχαρακτηριζόταν ως «εθνική μειονότητα», ένας χαρακτηρισμός που δίνει τεράστια δικαιώματα στα κράτη από τα οποία προέρχονται, να παρεμβαίνουν στην Ελλάδα!

Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης μόνο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αντέδρασε.

Το νομοσχέδιο είχε τίτλο «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τον συντονισμό ορισμένων νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, όπως έχει τροποποιηθεί με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης».

Και στο άρθρο 8 είχαμε την «έκπληξη»: Την αναφορά σε «εθνικές μειονότητες» στην Ελλάδα, ενώ το ελληνικό Σύνταγμα αναγνωρίζει μόνο θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη.

pronews.gr

Διαβάστηκε 786 φορές