Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:11: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 19:36

Επίσκεψη Κωνσταντόπουλου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου – Ναυπακτίας «Η Ένωση» πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Υφαντή και τα στελέχη του Συνεταιρισμού κ. Ευάγγελο Μπάκα και κ. Σπύρο Μιχαλόπουλο.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Ιδίως τέθηκε το ζήτημα των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στον αγροτικό χώρο και των εκτεταμένων καταστροφών που υπέστησαν οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως από την κακοκαιρία «Ιανός», καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ελιάς Καλαμών.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Συνεταιρισμού για τις ενέργειές του έως και σήμερα και την ανάδειξη των προβλημάτων των παραγωγών με ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, όπως για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών, την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον Ιανό και από ακραία καιρικά φαινόμενα, τη μείωση της τιμής των ζωοτροφών, τη στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων, την επέκταση των Σχεδίων Βελτίωσης, την άμεση καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων.

Τέλος, δεσμεύθηκε να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, στην κατεύθυνση της στήριξης του πρωτογενή τομέα σε όλα τα επίπεδα.

agrinioculture.gr