Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  11:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 14:52

Στο Φράγμα της Μεσοχώρας σήμερα ο Μητσοτάκης – Οι εξαγγελίες περί εκτροπής του Αχελώου περάσουν σε φάση υλοποίησης;

Ταξίδι – αστραπή στη Δυτική Θεσσαλία με σταθμούς τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει με ελικόπτερο από Αθήνα και αναμένεται να αφιχθεί στη Μεσοχώρα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα.

Εκεί θα έχει ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υδροηλεκτρικό φράγμα Μεσοχώρας. Και φυσικά αναμένεται να αναφερθεί και στην εκτροπή του Αχελώου για την οποία έχει προβεί σε εξαγγελίες δύο φορές μάλιστα από το βήμα της ΔΕΘ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει κάτι από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Μένει να δούμε αν ο Πρωθυπουργός θα επαναλάβει απλώς τις εξαγγελίες του ή αν από τα λεγόμενά του θα προκύψει κάτι που θα σηματοδοτήσει ότι η κυβερνητική πρόθεση για την εκτροπή του Αχελώου περάσει σε φάση υλοποίησης.

Πάντως ο Κ. Μητσοτάκης στα Τρίκαλα θα μιλήσει στο Μουσείο Τσιτσάνη σε μικρή σύσκεψη φορέων για την εξέλιξη των έργων στην περιοχή, κυρίως δε για το φράγμα Μεσοχώρας, αλλά και για τον οδικό άξονα κεντρικής Ελλάδος Ε65.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωθυπουργική επίσκεψη έρχεται ουσιαστικά αμέσως μετά τη νέα ακύρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της Μεσοχώρας από το ΣτΕ. Κυβέρνηση και φορείς της Θεσσαλίας αντιμετωπίζουν το φράγμα ως ενεργειακό έργο, για τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας όμως και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, που αντιδρούν στα σχέδια της εκτροπής του Αχελώου, θεωρείται η «κεκρόπορτα» της εκτροπής.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr