Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 20:37

Οριστική η απόφαση Μητσοτάκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μεταξύ Μαΐου-Σεπτεμβρίου

Μπορεί από το Μαξίμου, σε κάθε ευκαιρία, να δηλώνουν πως σκοπός είναι να εξαντληθεί η τετραετία, όμως οι κινήσεις των «γαλάζιων» στελεχών δείχνουν ότι ετοιμάζονται για εκλογές και προφανώς δεν «προγραμματίζουν» από τώρα για το 2022, αλλά εντός του 2021. 

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με την Άγκυρα να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεώτρηση πριν από το Πάσχα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το Βερολίνο να πιέζει για συνολική λύση μέσω συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, μακράν η χειρότερη μετά τον Β'ΠΠ, εξαιτίας των συνεχόμενων lockdown, προκαλούν πρόωρη προσφυγή στην κάλπη στο διάστημα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου του 2021. 

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την κινητικότητα που υπάρχει και από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς οι οποίοι προετοιμάζονται ήδη, αναζητώντας αρχικά εκλογική περιφέρεια.

Ενώ κινητικότητα υπάρχει και από τα κόμματα και τα πρόσωπα που υπάρχουν «δεξιότερα» της ΝΔ δείχνει πως μέσα στο 2021 θα έχουμε εκλογές. 

Αυτό φαίνεται πως θέλει να προλάβει η κυβέρνηση και γι' αυτό «τρέχει» τις εκλογές προτού δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα «δεξιότερα» απ' αυτή. Να θυμίσουμε πως υπάρχει ένα μεγάλο εκλογικό ποσοστό το οποίο έβγαλε κυβέρνηση την ΝΔ, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο λίγο πολύ ο πρωθυπουργός το αποκάλεσε ως «ακροδεξιούς» και «γραφικούς». 

Ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα πολιτικό κενό στον χώρο της «δεξιάς» που δεν καλύπτεται με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο pronews.gr. 

Επιπλέον πρόσφατα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε έναν «άοσμο» ανασχηματισμό, που επιβεβαιώνει και αυτός πως οδεύουμε προς εκλογές. 

Σε ότι αφορά στα του Μαξίμου... ήδη δέκα υπουργοί αναζητούν εκλογικοί περιφέρεια 

Ο Νότιος Τομέας της Αθήνας είναι προς το παρόν αυτός που συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς κεντρίζει το ενδιαφέρον αρκετών υπουργικών υποψηφίων. Για εκεί ακούγεται το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, καθώς και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Αν και ο τελευταίος δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα ή θα περιμένει τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην ίδια περιφέρεια εκτιμάται ότι θα είναι υποψήφιος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στην Α’ Αθήνας προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να θέσει υποψηφιότητα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακατεύοντας πολύ την τράπουλα στην εν λόγω περιφέρεια, καθώς η επιτυχημένη πορεία της υπουργικής του θητείας τoν καθιστά φαβορί για τις πρώτες θέσεις. Η συγκεκριμένη περιφέρεια είναι στα υπόψιν και της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, που επίσης θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία.

Για την Ανατολική Αττική προετοιμάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Έχει ενδιαφέρον ότι το υπουργικό δίδυμο του Εσωτερικών θα δοκιμαστεί στην ίδια περιφέρεια, αφού εκεί εκλέγεται και ο υπουργός Μάκης Βορίδης.

Ερωτηματικό υπάρχει για τις προθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος το 2015 είχε θέσει υποψηφιότητα στην Αρκαδία χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές αναμένεται να βρεθεί και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, αν και έπαιζε ως σενάριο στο παρελθόν, και βολιδοσκοπεί την Ευρυτανία για τις προσεχείς εκλογές.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να παραμείνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, με το δεδομένο ότι θα έχει αυτόν τον ρόλο μέχρι τις εκλογές. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο και για τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που παραμένει στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας πολλές ευθύνες για το κυβερνητικό έργο, χωρίς περιθώρια να κυνηγά τον σταυρό.

Τα κυβερνητικά ΜΜΕ μπορεί να επιμένουν στο ότι όλα βαίνουν καλώς, όμως η κοινωνία «βράζει» εξαιτίας των αποφάσεων, τόσο για το θέμα του κορωνοϊού, όσο και για τα ελληνοτουρκικά.

Την ίδια ώρα όλοι αναμένουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και αν τελικά θα συμφωνήσει στο γερμανικό σχέδιο για συγκυβέρνηση εντός της άνοιξης.

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 684 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 20:40