Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 20:54

Μ.Νταβούτογλου: «Θα γίνει νέο πραξικόπημα στην Τουρκία για να "καθαρίσουν" τον Ερντογάν»

Ο πρώην ΥΠΕΞ και πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ηγέτης του κόμματος του Μέλλοντος, σε τηλεοπτική εκπομπή, προέβλεψε ότι θα γίνει νέο πραξικόπημα στην Τουρκία με στόχο να «καθαρίσει» τον Ερντογάν.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε στην Τουρκική τηλεόραση Karar ότι  «ο Ερντογάν βρίσκεται επί του παρόντος υπό την εποπτεία των “υπολειμμάτων” της 28ης Φεβρουαρίου»,  αναφερόμενος στο πραξικόπημα του 1997.

«Προειδοποιώ: ο Ερντογάν σύντομα θα εκδιωχθεί. Βρίσκεται  σε σταυροδρόμι και  θα είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να κερδίσει τις εκλογές», πρόσθεσε.

«Και τώρα προειδοποιώ τον κ. Ερντογάν από εδώ. Τα μέλη του (κυβερνώντος) κόμματος ΑΚΡ και όσους έχουν τα λογικά τους μέσα στο ΑΚΡ. Την επόμενη φορά (γιατί το πραξικόπημα το 2016 ήταν η πρώτη φάση), θα τον "καθαρίσουν" τον Ερντογάν και θα διαμορφωθεί ένα νέο αυταρχικό πολίτευμα που οι συντηρητικοί – τους ονομάζω έτσι, διότι  οι μεγάλες κοινωνικές μάζες έχουν απατηθεί πολλές φορές - δεν θα μπορούν ποτέ πια να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά. Αυτός είναι  ο λόγος που προσπαθούν να εμποδίσουν το κόμμα του  Μέλλοντος, διότι  το κόμμα του Μέλλοντος είναι αυτό που θα εμποδίσει  να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Φυσικά ακόμα κι αν αληθεύουν τα λεγόμενα Νταβούτογλου, αυτό ουδεμία διαφορά κάνει για την Ελλάδα καθώς η θέση του τουρκικού πολιτικού συστήματος για την ελληνοτουρκικές διαφορές είναι πάγια και εκφράζεται απόλυτα από το καθεστώς Ερντογάν, ίσα-ίσα μια φιλοδυτική κυβέρνηση που θα αναπτύξει καλές σχέσεις με το Ισραήλ ίσως φέρει τη χώρα μας σε δυσκολότερη θέση.

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 591 φορές