Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:57: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 20:20

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Να σταματήσει η Ελλάδα τη στρατιωτικοποίηση των νησιών» - Αυτά θα συζητηθούν στις διερευνητικές

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του προς τους πρέσβεις της Ε.Ε. στην Άγκυρα, «έδειξε» τι θα συζητηθεί στις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα εκτός της υφαλοκρηπίδας, καθώς ανέφερε ξεκάθαρα τα ζητήματα του Εθνικού Εναέριου Χώρου και της αποστρατικοποίησης των νησιών.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, «καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει τις δραστηριότητες των τελευταίων ετών που αυξάνουν την ένταση, όπως οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου και η παράνομη δράση της στο ζήτημα των νησιών».

«Κάποια μέλη της Ε.Ε τα διμερή τους ζητήματα προσπάθησαν να τα επιλύσουν στους διαδρόμους της Ε.Ε. Εκμεταλλεύτηκαν την ατζέντα της Ε.Ε και κρύφτηκαν πίσω από την αλληλεγγύη των χωρών – μελών» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, στον απόηχο της ανακοίνωσης για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Ξεκάθαρη στάση στρατηγικής τύφλωσης ήταν τα ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου. Αδικηθήκαμε. Δεν αποδεχόμαστε τις προσπάθειες εγκλωβισμού μας στις ακτές μας» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

pronews.gr

Διαβάστηκε 554 φορές