Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 19:33

Στο δρόμο για νέα τοπικά όργανα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώτο «καφές» για το 2021 του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου με το λεγόμενο “πολιτικό κέντρο” του ΣΥΡΙΖΑ , έγινε στον απόηχο του ανασχηματισμού. Και τα εκλογικά σενάρια, που αυτός γέννησε, βάζουν το κόμμα και το μηχανισμό του σε εγρήγορση δια παν ενδεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό κάποιες κινήσεις στο εσωκομματικό επίπεδο επισπεύδονται, όσο φυσικά επιτρέπουν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας. Σχετικά σύντομα λοιπόν θα παρθούν αποφάσεις και για το κομματικό συνέδριο. Νωρίτερα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εσωκομματικές διεργασίες με την εκλογή νέων οργάνων στις οργανώσεις του ανά την Ελλάδα. Αυτό εξάλλου συζήτησαν αυτές τις μέρες και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία.

Βεβαίως στο ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσαν τα νέα τοπικά όργανα να εκλεγούν με τον παραδοσιακό τρόπο. Επειδή όμως στην αξιωματική αντιπολίτευση βιάζονται, δεν αποκλείεται να δούμε και εκλογές με εξ’ αποστάσεως τρόπο. Κάτι που θα είχε πολύ ενδιαφέρον από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στη διαδικασία να υποστηρίξει τους συνδικαλιστικούς φορείς σε διάφορους τομείς του Δημοσίου, τους εκπαιδευτικούς για παράδειγμα, που δεν ήθελαν υπηρεσιακές εκλογές με τηλεδιαδικασία.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr