Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 18:18

Ο πατέρας Υπουργός με τον Παπανδρέου, ο γιος με το Μητσοτάκη

Η υπουργοποίηση του Σπήλιου Λιβανού παρουσιάζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και σπάνιο στοιχείο. Καθώς πλέον μιλάμε για μια από τις σχετικές λίγες περιπτώσεις, όπου πατέρας και υιός έγιναν Υπουργοί. Με τη διαφορά ότι διατέλεσαν Υπουργοί σε κυβερνήσεις διαφορετικών κομμάτων…

Ο Διονύσης Λιβανός, ο πατέρας του σημερινού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, διατέλεσε Υπουργός, ως εξωκοινοβουλευτικός όμως, στην τελευταία Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993), στο νεοσυσταθέν τότε Υπουργείο Τουρισμού. Αν και είχε εκλεγεί βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μετά τη Μεταπολίτευση, αλλά και στις εκλογές του 1981 και 1985, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και το 1989 εξελέγη ευρωβουλευτής από τη λίστα του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η υπουργοποίησή του το 1993.

Ο υιός, Σπήλιος Λιβανός, στην πολιτική του καριέρα έως τώρα δεν αμφιταλαντεύτηκε, παρέμεινε ενεργός στην ΝΔ ακόμη και μετά την πρώτη σύντομη κοινοβουλευτική του θητεία, την περίοδο 2007-2009. Μετά από μια δεκαετία επέστρεψε στα βουλευτικά έδρανα και σήμερα γίνεται Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και μάλιστα όχι εξωκοινοβουλευτικός, όπως ο πατέρας του.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 746 φορές