Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:07: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 18:54

Η προέλαση των Τούρκων!

Η Τουρκία προελαύνει! Ο σύγχρονος Τζέκινς Χαν καλπάζει και σαρώνει αρχικά τις στέπες των κρατών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, προετοιμαζόμενος να χιμήξει ως άλλος Σουλεϊμάν προς  τις εύφορες πεδιάδες των ευρωπαϊκών κρατών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται ως η πιο ηλίθια έκδοση συμμαχίας ή συνασπισμού κρατών που έγινε ποτέ στην ιστορία αυτού του κόσμου. Αλλιώς δεν μπορεί να εκτιμηθεί η πολιτική που ακολουθεί εκτρέφοντας ένα νέο-μογγολικό κατασκεύασμα, από το οποίο νομοτελειακά θα προκύψει ένας νέος βάρβαρος, που θα σαρώσει την νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια θα απειλήσει Βερολίνο, Ρώμη και Παρίσι!

Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιμονή κρατών, με την πρωτοκαθεδρία της Γερμανίας, να μην επιβάλλουν εμπάργκο όπλων ή και άλλες κυρώσεις στην Τουρκία για την απαράδεκτη στάση της εναντίον δύο μελών της Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου, δείχνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου που κυοφορείται με την πολιτική και στρατιωτική ενδυνάμωση της γείτονος χώρας. 

Η Τουρκία δε κινείται στην τύχη, αλλά έχει όραμα! Όραμα που βασίζεται στη ρήση του Μουσταφά Κεμάλ «Yurtta barış dünyada barış» (Ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο), που σημαίνει απόλυτη τάξη εντός της τουρκικής επικράτειας και εξέλιξη σε παγκόσμια δύναμη στο εξωτερικό. Το όραμα αυτό το κατέστησε σαφές ο θεωρητικός του νεοοθωμανικού αναθεωρητισμού Αχμέτ Νταβούτογλου με τη φράση «Όσο πιο πολύ τεντώσουμε το τόξο προς την Ανατολή, τόσο πιο μακριά θα φτάσει το βέλος προς τη Δύση». 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανούργος Ερντογάν, στηριζόμενος κυρίως στην ισχύ των Ενόπλων του Δυνάμεων, και εκμεταλλευόμενος την προϊούσα ισλαμοποίηση της ηλίθιας «ουμανιστικής» Ευρώπης, δομεί τον τουρκικό αναθεωρητισμό, σε συνδυασμό με την όσμωση κεμαλισμού-ισλαμισμού, προωθώντας την χώρα του στο βάθρο της περιφερειακής δύναμης. Αυτό θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας με τελικό σκοπό το όραμα «να καταστεί μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο σύστημα ισχύος»!

Υπενθυμίζουμε την σταθερή εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η οποία, βασισμένη στο προαναφερόμενο όραμα, εξακοντίζεται σε τρεις άξονες:

α.    Το μέγιστο δυνατό όφελος/συμφέρον από τις σχέσεις της με τις γείτονες χώρες (όπου πρώτη θέση κατέχει η Ελλάδα, ως εμπόδιο για τη διείσδυση στην Ευρώπη και δεύτερο η Συρία ως εμπόδιο προς τη Μ. Ανατολή). 

β.    Την εξισορρόπηση ανεξαρτησίας και ασφάλειας στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. 

γ.    Την περιφερειακή ηγεμονία της, ενισχυόμενη με το νέο αναθεωρητικό δόγμα, με βάση ανοίγματα και επιρροές στην Ασία και την Αφρική, κυρίως μέσω των τουρκόφωνων και ισλαμικών κρατών, και επιρροές στην Ευρώπη μέσω των τουρκικών και λοιπών ισλαμικών πληθυσμών. 

Σε όλο βέβαια αυτό τον φρενήρη γεωστρατηγικό καλπασμό της Τουρκίας, συντελεί η μερική αποχώρηση των ΗΠΑ από την Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή δημιουργώντας έτσι ένα κενό εξουσίας, το οποίο ο Ερντογάν θεωρεί ότι πρέπει να καλύψει η Τουρκία. Αυτό το κενό εκμεταλλεύεται και η Ρωσία παίζοντας το δικό της παιχνίδι στην περιοχή, ενώ τελευταία «ξύπνησε» και η Γαλλία κάνοντας την δική της εμφάνιση. Αυτό είναι που επιθυμεί να κάνει και η Γερμανία, η οποία, μη κατέχοντας  στρατιωτική ισχύ, προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της μέσω της Τουρκίας 

Η Τουρκία προελαύνει! Η Ευρώπη όλη υπό κορωναϊκή καταστολή και υπό προϊούσα ισλαμοποίηση. Η Γερμανία δεν βάζει μυαλό και δομεί το Δ’ Ράιχ. Η Αγγλία αποχωρεί έξυπνα για να αποφύγει τα χειρότερα. Η Γαλλία δείχνει να ξυπνάει. Τα λοιπά κράτη σε απώλεια στηρίξεως.

Ένας μόνο μπορεί να σταματήσει την ξέφρενη αυτή πορεία της Τουρκίας: Η Ελλάδα! Και μπορεί να το κάνει δίνοντας της ένα καλό μάθημα στην πρώτη θερμή επιθετική ενέργεια που θα κάνει! Και είναι σίγουρο ότι θα κάνει, απλά ψάχνει την πλέον κατάλληλη ευκαιρία. Για το λόγο αυτό ας θυμηθούμε κι ας κάνουμε πράξη το «Έσο έτοιμος»! Έσο πολιτικά, κοινωνικά και κυρίως στρατιωτικά έτοιμος!

photo credits: pronews.gr

Νίκος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α) - Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας
Διαβάστηκε 698 φορές