Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:32: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 21:21

Ερώτηση Κ. Βελόπουλου στην Βουλή σχετικά με το θέμα: «Επιτακτική η ανάγκη καθαρισμού του αύλακα αποστράγγισης στην Αγριλιά Μεσολογγίου»

 

ΕΡΩΤΗΣΗ



Αθήνα, 11/12/2020

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:    «Επιτακτική η ανάγκη καθαρισμού του αύλακα αποστράγγισης στην Αγριλιά Μεσολογγίου»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Έντονος είναι ο προβληματισμός και η ανησυχία των κατοίκων της Αγριλιάς Μεσολογγίου για τον ακάθαρτο επί χρόνια αύλακα αποστράγγισης, που περνά από τον οικισμό του Ταμπουρακίου και εκτείνεται έως την περιοχή του Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Σε πολλά σημεία του υπάρχουν χόρτα και μπάζα και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, υπάρχει κίνδυνος να απειληθούν ανθρώπινες ζωές και να υποστούν μεγάλες ζημιές ή ακόμη και να απωλεσθούν περιουσίες. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των κατοίκων με την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, όπως μας καταγγέλλουν, διαπιστώθηκε ότι ο άνω αύλακας ανήκει στην δικαιοδοσία του τΟεβ.

Ωστόσο, οι κάτοικοι, ενώ έχει ξεκινήσει ο χειμώνας, διαπιστώνουν ότι προκύπτει το γνωστό γραφειοκρατικό πρόβλημα, περί αποποίησης ευθυνών των αρμόδιων Αρχών. Σημειωτέο, δε ότι, στην Αγριλιά υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης (χωράφια, ελαιώνες, περιβόλια) και το ενδεχόμενο πρόκλησης εκτεταμένων πλημμυρών, εξαιτίας εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, που φοβούνται πιθανή σχετική ζημιά στις καλλιέργειές τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε, άμεσα, να προβείτε στα απαραίτητα προληπτικά έργα καθαρισμού και αποστράγγισης στον ως άνω επί χρόνια ακάθαρτο αύλακα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται δια μέσω αυτού η απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων, καθώς, η έλλειψη συντήρησής του είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει λίαν προσεχώς σε καταστροφές καλλιεργήσιμων εκτάσεων γης;
  2. Στη δικαιοδοσία ποιου φορέα, βρίσκεται ο συγκεκριμένος ανωτέρω αύλακας στην Αγριλιά Μεσολογγίου, κατά την τρέχουσα περίοδο και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να λυθούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα παρεμποδίζουν τον καθαρισμό του;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ